Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Lēdmanes dievnamā koncertēs Goran Gora un Alise Joste

EasyGet.lv, 05.11.2012. 15:39

Sestdien, 1. decembrī, plkst. 17.00 Lēdmanes dievnamā koncertā „Ziemas Vēstneši" uzstāsies Goran Gora un Alise Joste, informē Ieva Sala.
Lēdmanes dievnamā koncertēs Goran Gora un Alise Joste

Pirmais koncerts notika šā gada aprīlī, kad kā pavasara vēstneši uzstājās Kārlis Kazāks, Anete Stuce, trio „Nielsens Lielsliens" un Sandis Stepiņš duetā ar Irīnu Mihailovsku.

Koncertu cikla ideja ir atvērt baznīcas durvis dažādām mākslas formām un klausītājiem, lai apliecinātu, ka saturīgi pasākumi notiek ne vien Rīgā, bet arī citur Latvijā, turklāt – vienā no skaistākajām koka ēkām Latvijā - Lēdmanes dievnamā. Baznīca tika iesvētīta un atklāta 2007. gadā, ideja par būvniecību pieder Latvijas Amatniecības kameras meistaram Tālim Salam. Pašlaik baznīcas apkārtne top par vietējas nozīmes kultūras centru, kurā būs arī Tautskola jeb Tautas universitāte, koncertzāle. Ar koncertu ciklu pavasarī un ziemā Lēdmanes dievnamā tiek sniegts atbalsts baznīcas uzturēšanai.

Viens no ziemas vēstnešiem koncertā būs Goran Gora, Latvijā zināms un mīlēts dziesminieks, īstajā vārdā – Jānis Holšteins-Upmanis, kurš 2010. gadā izdevis albumu „Mystyrys Yrs", savukātr 2011. gadā - albumu „Hold Me Close When It Comes". Mūziķis ir arī viens no dziesmu izpildītājiem un autoriem fonda „Viegli" izdotajā albumā „Viegli" ar Imanta Ziedoņa dziesmu tekstiem. Viens no mākslinieka vērienīgākajiem koncertiem notika šā gada februārī Rīgas Domā, kurā viņš ir arī baznīcas „koncertzāles vēstnieks". Pašlaik Jānis rada skaņdarbus ne vien pats savam izpildījumam, bet arī Valsts akadēmiskajam korim „Latvija".

Alise Joste plašākai publikai kļuva pazīstama pēc pirmā oficiālā albuma „Alise Joste" izlaišanas 2011. gadā. Kā vēsta „Radio 101" recenzija pēc Alises albuma iznākšanas: „Lai piedod dāmas, kas līdz šim priecējušas mūsu ausis un turpina to darīt, taču Alise vēl joprojām ierakstāma "sarkanajā grāmatā" kā vienīgā savas sugas pārstāve – šī jaunā dāma ne tikai lepojas ar mūsu pusē reti sastopamu vokālu, bet arī māk to pielietot, gan pati producējot dziesmas (to ierakstos spēlējoties ar daudzbalsību), gan izpildot savu mūziku koncertos".

Šis būs otrais pasākums no koncertu cikla „Pavasara un Ziemas Vēstneši"Lēdmanes baznīcā, kuru organizē Lielvārdes novada sieviešu biedrība „Iespēja".

Ieeja koncertā – par ziedojumiem.

Papildinformācija par koncertu: www.facebook.com/ziemas.vestnesi, www.draugiem.lv/ziemasvestnesi, www.twitter.com/@ZiemasVestnesi

Foto: Goran Gora. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV