Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Lielajā ģildē izskanēs divi koncerti vienā skaņas meditācijas vakarā

EasyGet.lv, 07.11.2012. 11:04

14. novembrī Lielajā ģildē notiks festivāls "Meditācija skaņā". Festivāla sensācija ir Pandits Ašišs Sankritjajans no Indijas, kas pirmo reizi Latvijā dziedās senākajā no pasaulē zināmajiem klasiskās mūzikas stiliem - drupāda stilā.

Divi koncerti vienā vakarā ir iespēja dzirdēt un redzēt 11 mūziķus no piecām valstīm, kuri piedāvās dažādu redzējumu meditācijai skaņā: Ziemeļindijas instrumentālajā un vokālajā klasiskajā mūzikā, latviešu tradicionālajā mūzikā, intuitīvā improvizācijā, rāgas dejā, tablas ritmiskajā improvizācijā, dziedošo zvanu un gongu skaņās. Katrs no festivāla mūziķiem ir sava žanra meistars, tīrradnis, spilgta personība.

Festivālu plkst. 19:00 atklās koncerts "Skaņu varavīksne".

Programmā meditācija skaņā septiņos dažādos veidos, kuru izpildīs deviņi mūziķi no trim valstīm: Akašs Sergejs Ancupovs – sārods, Anato Ali Lomonosovas – sitāra, Valdis Muktupāvels - kokles, vokāls, zvani, Rūta Muktupāvela - vokāls, Jurijs Fatejevs – gongi, Arnis Siliņš - rāgas deja, Džaganats - tabla, Rītis Kamičaitis – tabla, Ludmila Žurkova – tampūra.

Otrs koncerts "Drupāda maģija" sāksies plkst. 21:00.

Pirmo reizi Latvijā uzstāsies Pandits Ašišs Sankritjajans, Indijas senākā klasiskā vokāla stila - drupāda - izpildītājs. Viņš ir slavenās Dagaru skolas-dinastijas pārstāvis, kura skolotāji ir Ustad Rahim Fahimuddin Dagar, Ustad Zia Fariduddin Dagar un Ustad Hussein Saiduddin Dagar. Jau divdesmit paaudzes šī ģimene rūpīgi saglabā un nodot nākamām paaudzēm šo unikālo mūzikas mākslu. Kopā ar izcilo Indijas dziedātāju Latvijā uzstāsies Mohans Šijams Šarma, pasaulē atzītais pakhavadžas (mridangas) virtuozs. Latvijā viņi uzstāsies tikai ar vienu koncertu.

Papildus informācija - www.dhrupad.info

Biļetes un abonementus uz festivālu var iegādāties visās "Biļešu servisa" kasēs. Uz katru no koncertiem biļetes var iegādāties atsevišķi. Abonements uz abiem koncertiem iegādājams par 10 latiem.

Festivālu organizē Indijas klasiskās mūzikas skola "Sarasvati" un aģentūra Absolute music management.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV