Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Mirage Jazz Orcestra aicina uz Vitālija Dolgova mūzikas koncertu

EasyGet.lv, 12.11.2012. 13:01

28. novembrī plkst. 19.00 Latvijas Radio 1. studijā notiks koncerts „Dārgakmeņi džeza ietvarā", kurā tiks atskaņota koncertprogramma, veltīta vienam nepelnīti piemirstam džeza mūzikas talantam - komponistam, saksofonistam, aranžētājam Vitālijam Dolgovam, informē orķestra menedžeris Jānis Daugulis.

Pārsteidzoši, taču daudzi, pat ar mūziku saistīti cilvēki ne vienmēr zina, ka praktiski visu savas dzīves radošo posmu Vitālijs Dolgovs ir bijis saistīts ar Latviju.

1956.gadā toreiz 19 gadus vecais, Kazahijā dzimušais Vitālijs tiek iesaukts armijā un nokļūst Liepājā, toreizējā karabāzes orķestrī. Kad aiziet no dienesta, sāk spēlēt restorānā, toreiz labākajā Liepājas orķestrī. No 1961.g.līdz 1967.g.- darbs REO. 1967.-1971.g. strādā Maskavā, Edija Roznera orķestrī, kur viņš darbojas gan kā muzikālais vadītājs, gan kā saksofonists.

1971.g. mūziķis atgriežas strādāt Latvijā, Radio un televīzijas orķestrī, kuru tajā laikā vadīja Alnis Zaķis. Galu galā- Rīgā visu laiku dzīvo viņa ģimene, pie kuras mūziķis regulāri brauca no Maskavas. Kopš 1975.g. muzicē Maskavā – O.Lundstrēma orķestrī, sadarbojas ar teju vai visiem toreizējās PSRS džeza orķestriem, kuriem tiek rakstītas aranžijas, arī oriģinālkompozīcijas.

1999.gadā kopā ar Igoru Butmanu Maskavā nodibina jaunu bigbendu, kurā Vitālijs strādā kā muzikālais vadītājs. Ar milzīgiem panākumiem bigbends koncertē pa bijušās PSRS valstīm, Latviju, arī ASV. Neskatoties uz ļoti aktīvo māksliniecisko darbību, Vitālijs Dolgovs ir biežs viesis Rīgā, jo te vēl joprojām dzīvo viņa sieva un meita.

Koncertā skanēs V.Dolgova džeza svīta „Trīs raksturi", kā arī vairāku pasaulslavenu džeza tēmu aranžējumi.

Šī koncertprogramma Mirage orķestrim būs kā sen iesāktas, nepabeigtas ieceres realizācija, Latvijas mūzikas gardēžiem – zināma mākslinieka nezināmu darbu atklāšana, ierindas mūzikas draugiem - iespējamu atklāsmi par nezināmiem muzikāliem dārgakmeņiem, kurus noslīpējis, džeza ietvarā iestrādājis Vitālijs Dolgovs.

Biļetes var iegādāties „Biļešu serviss" kasēs. Pensionāriem un studentiem pieejamas atlaides biļešu iegādei.

Koncertu atbalsta KKF. Sīkāka informācija www.mirage.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV