Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Joseph Willow's Jazz Club sezonas otrajā koncertā uzstāsies vijolniece Anastasija Zvirbule

EasyGet.lv, 14.11.2012. 09:50

Joseph Willow's Jazz Club ceturtdien, 15. novembrī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Akmens zālē aicina baudīt labākās džeza tradīcijas un jaunradi sezonas otrajā koncertā, kurā uzstāsies vijolniece Anastasija Zvirbule.

Joseph Willow's Jazz Club ir JVLMA Džeza mūzikas katedras studentu organizētā koncertu sērija, kas džeza mūzikas mīļotājus arī turpmāk pulcēs katru otro ceturtdienu JVLMA Akmens zālē. JVLMA Džeza katedras pastāvēšanas ceturtajā gadā tās bakalaura un maģistra studiju programmās studē 30 jaunie mūziķi. Katedras pasniedzēju vidū ir Latvijā ievērojami džeza mūziķi, kā Indriķis Veitners, Artis Orubs, Kaspars Kurdeko, Inga Bērziņa, Madars Kalniņš, Viktors Ritovs, Taavo Remmel (Igaunija), Tālis Gžibovskis, Niks Gothams un Kārlis Vanags. Kā vieslektori viesojušies Carlo Morena (Itālija), Fiete Felsch (Vācija), Thomas Fryland (Dānija), Jari Perkiomeki (Somija) u.c.

Koncerti ierasti norit divās daļās – pirmo daļu veido studentu ansambļu uzstāšanās, atskaņojot džeza klasikas darbus un pašmāju autoru oriģinālkompozīcijas, savukārt otrajā daļā uz skatuves aicināts ikviens mūziķis, lai kopā ar katedras studentiem improvizētu džeza mūzikas ietvarā. 15. novembra koncerta improvizācijas sesijā (jam session) īpašā viesa godā būs džeza vijolniece Anastasija Zvirbule (Latvija/Nīderlande).

Anastasija Zvirbule studējusi džeza vijoļspēli Rotterdamas Džeza akadēmijā Codarts, turpat arī ieguvusi klasiskās vijoļspēles maģistra diplomu. Māksliniece ir pieprasīta dažādos džeza un crossover, pasaules mūzikas un popmūzikas projektos. Savas muzikālās karjeras gaitās uzstājusies uz dažādām skatuvēm kopā ar tādiem māksliniekiem kā Christian McBride, Kenny Garrett Band, Jean Luc Ponty, Ronald Snijders un citiem, kļūstot par atzītu klasikas žanra mūziķi. Mūziķes ieraksti pieejami sociālajā tīklā Soundcloud: http://soundcloud.com/anastasija_violin.

Koncerts noritēs JVLMA Akmens zālē (ieeja no Raiņa bulvāra 23). Viesu pulcēšanās sākums no plkst. 19:00, uzstāšanās sākums 20:00. Ieeja - bez maksas.

Latvijas vizītes ietvaros vijolniece Anastasija Zvirbule sniegs arī atklātās meistarklases, kurās piedalīties aicināts ikviens interesents. Meistarklases noritēs JVLMA Akmens zālē 15. novembrī no plkst. 14:30 līdz plkst. 16:30 un 16.novembrī no plkst. 10:00 līdz plkst. 12:00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV