Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

LU Lielajā aulā skanēs svētku koncerts "Mājupdziesma"

EasyGet.lv, 15.11.2012. 09:42

Sestdien, 17. novembrī, plkst. 16.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadadienai veltīts koncerts "Mājupdziesma", informē Astrīda Kēniņa.

Koncertā piedalīsies Latvijas Universitātes pūtēju orķestris (diriģents Jānis Puriņš), jauktie kori DeCoro (diriģenti Kristiāna Vaickovska un Pēteris Vaickovskis) un Muklājs (diriģents Jānis Kokins). Svētku koncerta viesdiriģenti - Rimants Valančausks/ Lietuva un Prīts Sons /Igaunija. Programmā: Alfrēds Kalniņš, Imants Kalniņš, Pēteris Butāns, Uno Naiso, Baļčus Dvarjons, Raimonds Kulls, Ots Kasks.

Koncerta programmu veido četras tematiskas daļas.

Augstādziesma

Sākums katra cilvēka gājumam. Mātes dziedātās šūpļa dziesmas un Alfrēda Kalniņa brīnišķīgā miniatūra „Mana Dzimtene".

Saticības dziesma

Koncertā skanēs igauņu un lietuviešu mūzika orķestrim un kora dziesmas. Viesdiriģenti Rimants Valančausks/ Lietuva un Prīts Sons /Igaunija.

Mīlestības dziesmas

2005. gadā rakstītās spilgtās, raksturiem un temperamentiem bagātās dziesmas ar Friča Bārdas tekstiem ir ieguvušas jaunas krāsas pūtēju orķestra un kora saspēlē. Pētera Butāna dziesmu cikls „Mīlestības dziesmas" Viestura Ozola aranžējumā pūtēju orķestrim 3. novembrī skanēja arī Pētera Butāna 70.gadu jubilejas koncertā Ventspilī.

Mājupdziesma

Koncerta noslēgumā skanēs divas atšķirīgas versijas par latviešu tautas dziesmu Pūt, vējiņi". Igauņu diriģents un komponists Ots Kāsks ir izveidojis savdabīgu „Pūt, vējiņi" apdari, izmantojot improvizāciju solo alta saksofonam, aleotoriku, orķestra mūziķu dziedāšanu. Bet Imanta Kalniņa mūzika no kinofilmas „Pūt, vējiņi" Jāņa Raslava aranžējumā ir viens no vispopulārākajiem un spēlētākajiem pūtēju orķestru skaņdarbiem.

Ieeja koncertā sestdien, 17. novembrī, plkst. 16.00 LU Lielajā aulā - bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV