Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Koncertsērijā „Hamlets – klasika" muzicēs ukraiņu sitaminstrumentālists Andrejs Puškarevs

EasyGet.lv, 22.11.2012. 11:23

Ceturtdien, 22. novembrī, plkst.19.00 teātra klubā Hamlets uzstāsies Kremerata Baltica orķestra solists, sitaminstrumentālists, vibrafonists Andrejs Puškarevs. Programmā Bach.Vibrations. skanēs improvizācijas par J.S.Baha Invenciju tēmām džeza stilā.

Andrejs Puškarevs ir Baltijas orķestra Kremerata Baltica solists, kā arī aktīvi muzicē kā solo mākslinieks un kamermūziķis.Izdevis mūzikas albumu Bach. Vibrations., kurā skan paša mūziķa, Andreja Puškareva, improvizācijas vibrafonam par J. S. Baha 15 divbalsīgajām Invencijām, džeza pianistu B.Evansa, O.Pītersena, S.Džoplina,Č.Korea stilā.„Hamlets – klasika" sērijas koncertā mūziķis klausītājus iepriecinās ar šī albuma pilnu atskaņojumu.

Andrejs Puškarevs dzimis 1974. gadā Kijevā (Ukrainā). Kijevas Mūzikas skolā apguvis klavierspēli, vēlāk, profesora A. Bļinova vadībā, perkusiju spēli Nacionālajā Mūzikas akadēmijā turpat, Kijevā. Vēl būdams students, viņš sāka komponēt mūziku un, turpinot radošo ceļu kā sitaminstrumentālists, pievērsās vibrafona spēlei, atrodot tā īpašo,vienreizējo skanējumu un raksturu. A. Puškarevs 1995.gadā tika nominēts galvenajai balvai The New Names of Ukraine, kas ir viens no augstākajiem mūzikas apbalvojumiem Ukrainā. No 1995. līdz 1999. gadam Puškarevs koncertē kā vibrafonists gan solo koncertos,gan muzicējot dažādos kameransambļos savā dzimtenē Ukrainā un Eiropas valstīs.

Kopš 2003. gada Puškarevs raksta aranžējumus vibrafonam un vijolei, kuri atskaņoti kopā ar vijolnieku Gidonu Krēmeru pasaules ievērojamākajās koncertzālēs- Wigmore Hallē Londonā, Sv. Stefana Katedrālē Vīnē, Čaikovska Hallē Maskavā. 2004. gadā A.Puškarevam pieškirta Pro Europe Kultūras fonda balva. Ieraksts „After Mozart" kopā ar Kremerata Baltica tika nominēts Grammy balvai 2001. gadā un ECHO balvai 2002. gadā.

Teātra klubs Hamlets, kas atrodas pašā Rīgas sirdī, Vecrīgā, jaunajā sezonā piedāvā koncertu sēriju „Hamlets – klasika", kuros muzicē gan izcili, pieredzes bagāti mākslinieki, gan jauni, bet ar lielu talanta potenciālu apveltīti mūziķi. „Hamlets – klasika" koncerti notiek iknedēļu, ceturtdienas vakaros teātra klubā Hamlets.

Biļetes: ,,Biļešu Paradīze" kasēs un www.bilesuparadize.lv, pirms koncerta teātra klubā ,,Hamlets" Jāņa sētā 5, 2.stāvā, tālr.67229938.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV