Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Valentīndienā Kauņā uzstāsies Slešs

EasyGet.lv, 27.11.2012. 09:14

14. februārī Kauņas Žalgira arēnā koncertēs viens no pasaules izcilākajiem ģitāristiem, bijušais Guns N'Roses dalībnieks un kopumā ģeniāli ekscentrisks mākslinieks pasaules rokmūzikā – Slešs (Slash), informē Gints Putniņš. Vienīgajā koncertā Baltijā Slešs uzstāsies kopā ar grupu The Conspirators un vokālistu Mailzu Kenediju (Myles Kennedy), priecējot klausītājus gan ar sava jaunākā albuma Apocalyptic Love, gan iepriekš sarakstītiem, tostarp Guns N'Roses, hitiem.
Valentīndienā Kauņā uzstāsies Slešs

Huligāns ar cilindru, lieliskākais pasaules ģitārists, pazīstamākais roka alkoholiķis – kā tikai ilgās karjeras laikā prese nav viņu dēvējusi! Guns N'Roses ziedu laikos kopā ar vokālistu Akselu Rozu viņi veidoja šī dumpinieciskā kolektīva kodolu; Slešs neskaitāmas reizes uzstājies ar Oziju Osbornu, Elisu Kūperu, Maiklu Džeksonu un virkni citu zvaigžņu. Kopējā albumu tirāža, kuru radīšanā piedalījies Slešs, pārsniedz 100 miljonus, un pēc žurnāla Classic Rock vērtējuma viņš uzskatāms par vienu no visu laiku izcilākajiem ģitāristiem. Pēdējo 4 gadu laikā mūziķis aktīvi pievērsies solokarjerai. Iecementējot karjeras sasniegumus, šī gada jūlijā Holivudas Slavas alejā, iepretī Hardrock Cafe, viņam atklāta sava zvaigzne.

Slešs, jeb īstajā vārdā Sols Hadsons, piedzima 1965.gadā Londonā vecākiem, kas abi jau aktīvi darbojās šovbiznesā. Māte pielikusi roku, piemēram, Deivida Bovija skatuves tērpu modelēšanai, savukārt tēvs cita starpā radījis Nīla Janga un Džonija Mičela ierakstu apvāku dizainu. Vecākiem šķiroties, 6 gadu vecumā Sols kopā ar māti pārceļas uz Kaliforniju, kur viņu galvenokārt audzina vecmāmiņa. Tieši viņai jāpateicas, ka 15.dzimšanas dienā nākamais ģitārvirtuozs dāvanā saņem akustisko ģitāru (kurai gan ir tikai 1 stīga). Drīz vien kopā ar Stīvenu Adleru viņš dibina savu pirmo grupu The Road Crew, bet 1985.gadā jau traucas pretī slavas virsotnei ar Guns N'Roses. 1987.gadā grupas albums Appetite for Destruction ierindojas daudzu pasaules valstu topu 1.vietā. Grandiozus panākumus piedzīvo arī nākamie albumi Use Your Illusion I un II. Guns N'Roses vairākkārt nominēti American Music Awards, BRIT Awards un Grammy balvām, ieguvuši 4 MTV Video Music Awards statuetes un World Music Award prēmiju.

Slavenais skatuves tērps – cilindrs, saulesbrilles un ādas bikses –, kas tagad kļuvis par viņa tēla neatņemamu sastāvdaļu, saskaņā ar nostāstiem, salasīts triviālā ceļā. Cilindrs nočiepts kādā tērpu veikaliņā, un apņemot tam apkārt saplēstu jostu, sanācis oriģināls aksesuārs. Saulesbrilles? Nu, kas par rokstāru bez saulesbrillēm?! Savukārt pirmās ādas bikses vispār esot atrastas nomestas pie atkritumu kastes. Ilgstoši par tēla organisku aksesuāru kalpoja arī neiztrūkstošā cigarete lūpu kaktiņā, taču kopš 2009.gada, kad no vēž mirst Sleša māte, viņš atmet smēķēšanu.Jāatceras, ka vēl pirms tam, 2001.gadā Slešam atklāj sirds mazspēju - "motoriņu" pavisam bija sabeigušas neskaitāmas alkohola un narkotiku orģijas. Veiksmīga kardiostimulatora implantēšanas operācija atgriež mūziķi dzīvē, tomēr atbrīvoties no narkotiku atkarības, kā pats atzīstas, gan izdevies tikai 2006.gadā.

Mūziķis savā karjerā izmanto gandrīz vienīgi Gibson Les Paul modeļa ģitāras un Marshall pastiprinātājus. Viņa kolekcijā ir vairāk nekā 10 šī modeļa ģitāru, no kurām vecākā tapusi 1959.gadā. Turklāt Gibson izgatavojuši arī vairākus eksemplārus tieši viņam.

Gandrīz 10 gadus Sleša un Aksela Rouza duets lika simtiem tūkstošu sajūsminātu meiteņu un zēnu pildīt stadionus, pirkt miljoniem Guns N'Roses albumu un aksesuāru. Par nožēlu faniem 1996.gadā Sleša un Aksela ceļi šķīrās un vismaz pagaidām nekas neliecina, ka tie jebkad varētu atkal krustoties. Ģitārists nodibināja savu formāciju Slash's Snakepit, bet 2002.gadā kopā ar citiem Guns N'Roses „cīņu brāļiem" (izņemot Akselu Rouzu) savāc formējumu Velvet Revolver, ar kuru top gan veiksmīgi albumi, gan koncertturnejas.

Kopš 2008.gada Slešs aktīvāk koncentrējas uz solokarjeru. Debijas albums ar nosaukumu Slash iznāk 2010.gadā. Tā ierakstā piedalās Ozijs Osborns, Lemijs (Motorhead), Kidroks, Igijs Pops, Fērgija (Black Eye Peas) un vēl citas zvaigznes.Otrs soloalbums, kas nosaukts Apocalyptic Love, iznāca šī gada 22.maijā un vienā mirklī uztraucās Billboard aptaujas 4.vietā. Šī albuma atbalsta tūres ietvaros 14.februārī notiks koncerts Kauņā.

Biļetes no trešdienas, 28.novembra, plkst. 10.00 pieejamas www.bilesuserviss.lv tīklā. To cena no Ls 20.

Foto: Slešs. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV