Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Hačaturjana trio no Armēnijas sniegs koncertu Rīgā

EasyGet.lv, 28.11.2012. 09:17

Piektdien, 7. decembrī, plkst.19.00 teātra klubā Hamlets muzicēs Hačaturjana vārdā nosauktais klavieru trio no Armēnijas, informē Inese Zagorska. Šis būs vienīgais ansambļa koncerts Latvijā, ar kuru Hačaturjana trio, ierodoties no Lietuvas, noslēgs Eiropas koncerttūri.
Hačaturjana trio no Armēnijas sniegs koncertu Rīgā

Hačaturjana vārdā nosauktais trio (Erevāna, Armēnija) tika izveidots 1999. gadā ar nosaukumu „Arsika", bet 2008. gadā trio ieguva izcilā armēņu komponista Arama Hačaturjana vārdu. Ansamblis, kā viena no Armēnijas izcilākajām mūzikas vienībām, ir pārstāvējis savu valsti koncertos Šveicē, Centrālajā un Dienvidamerikā, Lielbritānijā, Austrālijā, Bulgārijā, Moldāvijā, Krievijā un arīdzan savā dzimtenē Armēnijā. Trio piedalījies "Festival de las Artes", „Schubertiade", Festival International Cervantino" festivālos, uzstājies televīzijas un radio kanālos.

Kopš 2006. gada ansambļa sastāvs nav mainījies, Karens Šagaldjans klausītājus apbur ar absolūti virtuozo vijoles spēli, Karens Kočerjans, trio dibinātājs, liek dziedāt čellam, pie klavierēm muzicē Armine Grigorjana. Mūzikas kritiķi ir sajūsmināti par trio snieguma virtuozitāti un ansambļa dalībnieku stila izjūtu. Ciešā sadarbībā ar mūsdienu komponistiem tiek atskaņoti daudzi pirmatskaņojumi, daži no tiem īpaši rakstīti šim mūziķu kolektīvam.

Koncerta programmā klubā Hamlets Hačaturjana trio atskaņos S.Rahmaņinova pirmo Elēģisko trio un A.Babadžanjana trio. Ja Rahmaņinova skaņdarbs gadiem ilgi pelnīti skan daudzās pasaules koncertzālēs, tad Babadžanjana trio klausītājiem būs jaunatklājums. Neizsakāmi emocionālā, dramatiskā un vienlaikus liriskā mūzika liek vien nožēlot, ka komponists nav pilnībā pievērsies akadēmiskajai mūzikai. Par skaņdarba paliekošo nozīmi liecina tas, ka Hačaturjana trio šo skaņdarbu iekļāvis gan savā albumā, gan bieži un ar patiesu prieku atskaņo koncertos visā pasaulē. Koncerts tiks noslēgts ar D.Šostakoviča trio Nr.2 mi minorā.

Biļetes uz koncertu nopērkamas ,,Biļešu Paradīze" kasēs un www.bilesuparadize.lv, kā arī pirms koncerta teātra klubā ,,Hamlets" Jāņa sētā 5, 2.stāvā, tālr.22445522.

Foto: Hačaturjana trio. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV