Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Liepājā skanēs pirmais Adventa koncerts "Eņģeļi katedrālē"

EasyGet.lv, 28.11.2012. 11:11

Sestdien, 1. decembrī, plkst. 17.00 Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē ar ērģelnieces Lienes Andretas Kalnciemas un saksafonista Osakara Petrauska uzstāšanos sāksies Adventa koncertu laiks Liepājā, kas šogad ietērpts nosaukumā "Eņģeļi katedrālē", informē koncertu producents Gundars Venens.

Baroks un mūsdienu mūzika – tā īsumā varētu raksturot divu jaunu un pieredzējušu mākslinieku izvēli. O. Petrauskis atklās koncertu ar Prelūdiju no J.S.Baha svītas savā solo nummurā. Savukārt L. A. Kalnciema no baroka laikmeta izvēlējusies D. Bukstehūdes un J.S. Baha mūziku. Kkoncertā iekļauta arī latviešu komponistu U.Prauliņa, I.Arnes un franču komponista E. Bocas darbi.

Lienes Andretas Kalnciemas (1982) ērģeļspēle liepājniekiem palikusi labā atmiņā no aizvadītās vasaras koncertcikla "Mūzika dievnamā". Jaunā māklsiniece 2010. gadā piedalījusies Petra Ebena Starptautiskajā ērģelnieku konkursā Čehijā, kur ieguvusi Pirmo vietu un speciālbalvu par labāko P. Ebena darbu atskaņojumu. 2011. gada vasarā piedalījusies 16. Prāgas Starptautiskajā ērģeļmūzikas festivālā. Koncertējusi Igaunijā, Lietuvā, Vācijā, Čehijā, Somijā, Nīderlandē, Kanādā.

Oskars Petrauskis (1981) tandēmā ar L.A.Kalnciemu uzstājies Rīgas DOMĀ. Tagad abu saspēle būs dzirdama arī Liepājā. Saksafona spēli apguvis Berlīnes mākslas universitātē un Latvijas Mūzikas akadēmijā profesora Arta Sīmaņa klasē, 2007. gadā iegūstot maģistra grādu. Vairāku starptautisku konkursu laureāts: Grand Prix starptautiskajā Europe Yamaha Sax contest konkursā Hamburgā (2007). 1. vieta starptautiskajā saksofonistu konkursā Alps – Adria – Danube Nova Goricijā, Slovēnijā (2005). 1. vieta Val Tidonekonkursā Milānā un vēl vairākas godalgotas vietas. Kā solists uzstājies ar visiem profesionālajiem Latvijas orķestriem, kā arī Slovāku Radio simfonisko orķestri. Ar brāli pianistu Raimondu Petrauski aktīvi koncertējuši Itālijā, Polijā, Vācijā, Norvēģijā, Zviedrijā, Francijā, Lietuvā, Igaunijā, Slovēnijā, Horvātijā un Japānā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV