Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Rīgas un Sanktpēterburgas klavieru dueti tiksies koncertā Pēterbaznīcā

EasyGet.lv, 30.11.2012. 10:13

Šodien plkst. 18.00 Rīgas Svētā Pētera baznīcā koncertēs pianistes Rafi Haradžanjans un Jeļena Lihvare, pārstāvos Rīgu, un Spectrum-duo no Sanktpēterburgas.

Rafi Haradžanjans un Jeļena Lihvare

Izcilā pianista, profesora Rafi Haradžanjana audzēkņu vidū ir vairāki starptautisko konkursu laureāti – Reinis Zariņš, Anne Halikmaa, Ruslans Perežilo. Mūziķis ir daudzu oriģinālu kompozīciju autors un aranžētājs. Klavieru duetā ar Noru Noviku (1942 – 2009) uzstājies pasaules labākajās koncertzālēs, sadarbojoties ar izciliem diriģentiem, ierakstījis diskus un izpildījis izcilu mūsdienu autoru pirmatskaņojumus. Profesoru bieži aicina piedalīties starptautisku izpildītāju konkursu žūrijās. Jeļena Lihvare, studējot Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Klavieru dueta specialitātē pie profesora Rafi Haradžanjana, ieguvusi maģistra grādu. Koncertējot ar savu pedagogu, viņa apguvusi plašu repertuāru.

Spectrum-duo

Duetā muzicē Marina Kļimova un Nadežda Medvedjeva, pianistes ir .Bahčijeva klavieru duetu konkursa laureātes. Mūziķes ir starptautisku konkursu laureātes, beigušas Rimska – Korsakova konservatoriju Sanktpēterburgā. Repertuāru veido mūsdienu krievu komponistu sacerējumi, duets ierakstījis mūzikas disku ar klavieru miniatūrām. Klavieru duets „Spectrum – duo" izveidojies sadarbībā ar pazīstamo Rīgas duetu – Latvijas Nopelniem bagātajiem māksliniekiem Noru Noviku un Rafi Haradžanjanu.

Ieeja koncertā – bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV