Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Jauktais koris Vivat svin 20 gadu jubileju

EasyGet.lv, 03.12.2012. 16:53

4. decembrī plkst. 19.00 Mazajā ģildē notiks jauktā kora Vivat jubilejas koncerts "Tu šo dziesmu zini".

Jauktais koris Vivat dibināts 1992.gadā un apvieno dažādu profesiju jauniešus un studentus. Koris aktīvi veido koncertdarbību Latvijā un uztur draudzīgus sakarus ar citiem Latvijas koriem, kā arī koncertē ārzemēs: Holandē, Zviedrijā, Čehijā, Vācijā, Francijā un Itālijā.

Kora Vivat repertuārs ir apjomīgs - no sakrālās un līdz pasaules populārās mūzikas partitūrām. Īpaši dziesmu cikli veltīti Imantam Kalniņam un Stingam. Vivat iestudē arī mūsdienu latviešu komponistu mūziku, Rietumeiropas komponistu darbus, kā arī ārzemju tautas mūziku.

2011. gada vasarā koris ieguvis Zelta diplomu Tradicionālās tautas mūzikas kategorijā In Canto Sul Starptautiskā kora mūzikas konkursā Itālijā. Uzvara gūta 16 koru konkurencē.

4. decembrī Vivat svin divdesmito dzimšanas dienu koncertā, kurā piedalīsies jauktā kora pašreizējais dziedātāju sastāvs un iepriekšējo gadu koristi, atskaņojot gadskārtas svētku mīļākās dziesmas. Tā ir divdesmit dziesmu programma ar Uģa Prauliņa, Ērika Ešenvalda, Zigmara Liepiņa, Riharda Dubras, Raimonda Paula, Renāra Kaupera, Jāzepa Vītola, Artūra Maskata un citu komponistu populārākajām dziesmām. Koris aicina uz kopīgu sadziedāšanos visu koncerta laiku, jo dziesma ir tā, kas vieno, ļauj mīlēt mūziku un palīdz ikdienas rūpēs. "Tu šo dziesmu zini" ir kopības sajūtas svētki ar kori Vivat, kas savās skanīgajās balsīs saglabā Latvijas dabas skaistumu un spēku, lai dziedātu sev un visiem, kam patīk klausīties un dziedāt kopā. Kora mākslinieciskā vadītāja ir Ināra Freimane. Programmu vadīs Nacionālā teātra aktrise Zane Jančevska.

Ieeja - bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV