Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Otrajā Adventē notiks koncerts "Mūzika Adventa laikā"

EasyGet.lv, 04.12.2012. 09:42

Otrajā Adventa svētdienā, 9. decembrī, plkst. 16.00 Rīgas Mārtiņa baznīcā notiks koncerts "Mūzika Adventa laikā", informē Astrīda Ķēniņa.

Koncertā piedalīsies Latvijas Universitātes pūtēju orķestris (diriģents Jānis Puriņš), Rīgas Ekonomikas augstskolas jauktais koris (diriģenti Lauris Goss un Elīna Karaseva), Talsu Kristīgās vidusskolas zvanu ansamblis (vadītājs Jānis Smilga) un Privātās vidusskolas Patnis audzēkņi (skolotāja Līga Liedskalniņa). Solisti Baiba Berķe, mecosoprāns, lietuviešu diriģents un mūziķis Egidijs Ališausks, birbīne.

Programmā: Volfgangs Amadejs Mocarts, Eduards Balsis, Lūcija Garūta, Endrū Loids Vēbers, Deivids Gilinghams, Eriks Vitekars, Hanss Leo Haslers, Juris Karlsons un tradicionālas Ziemassvētku mūzikas aranžējumi.

Jau trešo gadu Latvijas Universitātes pūtēju orķestris kopā ar diriģentu Jāni Puriņu ielūdz uz koncertu "Mūzika Adventa laikā". Koncertā, kas notiks 9.decembrī Rīgas Mārtiņa baznīcā, skanēs dažādu laiku un stilu mūzika, klausāmas un līdzi dziedamas Ziemassvētku dziesmas.

Pirmo reizi Latvijā tiks atskaņots amerikāņu komponista Deivida Gilinghama skaņdarbs "Pagriežoties nav ēnas". Šajā izvērstās formas korāļu fantāzijā komponists izmantojis arī zvanu kori. Atskaņojumā piedalīsies Latvijas Universitātes pūtēju orķestris un Talsu Kristīgās vidusskolas zvanu ansamblis.

Koncertā skanēs Jura Karlsona trīsdaļīgā, romantiskā un melodiskā "Ziemassvētku kantāte". Šoreiz aranžējumā pūtēju orķestrim kopā ar Rīgas Ekonomikas augstskolas jaukto kori un solisti Baibu Berķi.

Koncerta īpašais viesis Egidijs Ališausks ir Lietuvas Nacionālo Bruņoto spēku orķestra diriģents un izcils lietuviešu senākā un izplatītākā etnogrāfiskā koka pūšaminstrumenta – birbīne spēlētājs. Skanēs Edvarda Balsis skaņdarbs Andante Cantabile pūtēju orķestrim un birbīnei.

Savukārt Rīgas Ekonomikas augstskolas jauktais koris izpildīs arī populārā amerikāņu komponista Erika Vitekara "Sleep U2", un Hansa Leo Hasslera "Cantate Domino".

Pirmo reizi šādā koncertā skolotājas Līgas Liedskalniņas vadībā piedalīsies Privātās vidusskolas Patnis audzēkņi, dziedot kopā ar orķestri un muzicējot paši.

Ieeja koncertā 9. decembrī plkst. 16.00 Rīgas Mārtiņa baznīcā, Slokas ielā 34, - bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV