Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Koncertā "Mūzikas divām klavierēm" uzstāsies Antra un Normunds Vīksnes

EasyGet.lv, 05.12.2012. 10:09

Ceturtdien, 6. decembrī, plkst. 19.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija (JVLMA) Lielajā zālē klaviermūzikas cienītājus aicina uz koncertu "Mūzikas divām klavierēm", kurā klavieru duets Antra un Normunds Vīksnes klausītājiem piedāvās Ferenca Lista, Bendžamina Britena, Filipa Glāsa, Romualda Jermaka un Andra Vecumnieka skaņdarbus, tostap arī divi pirmatskaņojumi, informē JVLMA Koncertdaļas vadītāja Jana Lāce.

Koncertprogrammā "Mūzikas divām klavierēm" iekļauti skaņdarbi, kas atklāj klavieru dueta žanra daudzveidības iespējas. Tā veidota, balstoties uz mūzikas materiālu, kura pamatā ir noskaņu un krāsu palete, kas savā starpā gan sasaucas, gan kontrastē. Programma veido vienotu veselumu, kurā mijas dažādu laika periodu un kompozīcijas skolu pārstāvju skats, bet vienojošais elements ir emocionāla atvērtība.

Koncertā iekļauto komponistu darbi ir meistarīgi veidoti un maz skanējuši koncertzālēs, tomēr tie varētu ieinteresēt gan profesionālus mūziķus, gan studentus, gan visplašāko auditoriju. F. Glāsa Četri skaņdarbi /Four Movements/ divām klavierēm pilnā apjomā tiks Latvijā atskaņots pirmo reizi. R. Jermaka Prelūdija un fūga pirmoreiz jau atskaņota 2011.gadā Rīgas Latviešu biedrībā un ir viens no veiksmīgākajiem latviešu klavierduetu mūzikas žanra paraugiem. Programmā iekļautie spilgti emocionālie B. Britena darbi ir kā velte komponista simtgadē. F. Lista Saderināšanas ir pārliecinoši veidota solo skaņdarba apdare, kuru meistarīgi veidojis A. Glazunovs. Koncerta noslēgumā pārsteigums – Andra Vecumnieka skaņdarba Venēcijas suvenīrs pirmatskaņojums.

Biļetes uz koncertu nopērkamas stundu pirms koncerta norises vietā. Biļešu cena Ls 2; pensionāriem, studentiem un skolēniem, uzrādot apliecības – Ls 1.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV