Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Otro Adventi gaidot

EasyGet.lv, 06.12.2012. 09:50

9. decembrī Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē otrās Adventes koncertā uzstāsies ērģelniece Larisa Carjkova un flautiste Kristīne Antonova.

Adventes laiku Sv. Trīsvienības katedrālē ievadīja ērģelniece Liene Andreta Kalnciema un saksafonists Oskars Petrauskis. D.Bukstehūdes un J.S.Baha mūzika bija L.A.Kalnciemas izvēle, bet kopīgai saspēlei jaunie mākslinieki bija vienojušies Uģa Prauliņa un Ežēna Bocas duetos, kas dažus klausītājus aizkustināja līdz asarām, bet ne jau skumju dēļ. Drīzāk nesamākslotības un spējas uzminēt klausītāju dvēseles noskaņas dēļ.

Otrā advente un tai veltītais koncerts Sv. Trīsvienības katedrālē ielūdz klausītājus 9. decembrī plkst. 17.00. Programmā – Baha, Alēna un Vidora mūzika ērģelnieces Larisas Carjkovas un flautistes Kristīnes Antonovas izpildījumā.

Ērģelniece Larisa Carjkova liepājnieku atmiņā palikusi no vasaras konecrtcikla "Mūzikas Dievnamam". Viņai ir regulāri koncerti Rīgas Domā, kā arī uzstāšanās ārpus Latvijas. Bērnībā mūziku iepazinusi, vispirms apgūstot klavierspēl. J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā doc. Jura Žvikova speciālajā klavieru klasē ieguvusi bakalaura grādu. Tomēr ērģeļmūzika ieņēma nozīmīgāku vietu L.Carjkovas dzīvē un 2009. gadā viņa absolvējusi arī prof. Tālivalda Dekšņa ērģeļklasi. Sekoja arī vairākas meistarklases Zviedrijas, Vācijas, Krievijas akadēmijās, bet īpašas atmiņas Larisai palikušas no studijām pie ievērojamā vācu ērģeļspēles profesora Ludgera Lomana, kas uzstājies arī Liepājas Starptautiskajā ērģeļmūzikas festivālā.

Flautiste Kristīne Antonova augusi mūziķu ģimenē un mūzikālās gaitas uzsākusi agrā bērnībā. Pēc Jāz. Mediņa Mūzikas vidusskolas aboslvēšanas mācījusies Rīgas Pedagoģijas Izglītības valsts augstskolā. Vēlāk studējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pofesora Imanta Sneibja flautas klasē, kur ieguvusi bakalaura un maģistra grādus. Stažējusies Helsinkos Sibeliusa Mūzikas akadēmijā pie prof. Mikaela Helasvuo, bet šobrīd uzstājas un meklē jaunus iedvesmas avotus savai radošai izpausmei.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV