Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Bauskas pilī skanēs „Viegla mūzika nogurušiem cilvēkiem"

EasyGet.lv, 10.12.2012. 12:37

Svētdien, 16. decembrī, plkst. 16:00 Bauskas pilī skanēs grupas „Brokastis četratā" koncertprogramma „Viegla mūzika nogurušiem cilvēkiem", kurā dominē vitalitāte, dzīvesprieks un asprātīga izdoma, informē Bauskas pils muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ilva Bitēna. Programma ir plaša - gruzīniski smeldzīgas harmonijas, Balkānu temperaments un ugunīgi brazīļu salsas ritmi.
Bauskas pilī skanēs „Viegla mūzika nogurušiem cilvēkiem"

Otars Taktakišvili ir viens no ievērojamākajiem gruzīnu komponistiem, kurš ilgus gadus bija Tbilisi konservatorijas pasniedzējs un rektors. Viņa mūzika ir padomju romantisma paraugs ar etniskām iezīmēm, koncertā skanēs sonāte flautai un klavierēm.

Angļu kompinista Maika Movera sonāte Dienvidamerikas stilā - Sonata Latino. Sonātes pirmā daļa - salsas un Kubas mūzikas ritmi (Salsa montunante), otrajā daļā rumbas un tango elementi (Rumbango), trešā daļa Bossa merengova. Mūziķis sadarbojies ar Tīnu Tērneri, Bjorku, Džeimsu Golveju un citiem mūziķiem.

Mūsdienīgos ritmos atskaņos Georga Frīdriha Hendeļa (George Frideric Handel) pastorāles "Akīds un Galateja" uvertīru. "Akīds un Galateja" ir grieķu mitoloģijas stāsts par upes gara un nimfas mīlu. Greizsirdīgais ciklops Polifēms ar klintsbluķi nosit Akīdu, un skumstošā Galateja (grieķiski – pienbaltā) pārvērš viņa asinis par upi.

Koncertā skanēs mūzika no trīs Bulgāru dejām - Daychovo khoro, Sevdana, Gankino khoro – aranžējis Andis Klučnieks.

Grupā „Brokastis četratā" apvienojušies četri mūziķi. Visi mācījušies Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā (JVLMA), bet šobrīd paši ir diriģenti, koncertmeistari un pasniedzēji. Andis Klučnieks (flauta) - mūsdienu mūzikas ansambļa Altera veritas dalībnieks, pasniedzējs Jāzepa Mediņa mūzikas skolā, profesionālā pūtēju orķestra "Rīga" mūziķis, Mārupes pagasta jauktā kora "Mārupe" diriģents un Suntažu pagasta jauktā kora "Suntaži" mākslinieciskais vadītājs. Mārtiņš Zilberts (klavieres) - docents JVLMA kameransambļa un klavieru katedrā, koncertmeistars diriģēšanas katedrā, kā arī galvenais solistu koncertmeistars Latvijas Nacionālajā operā. Jānis Stafeckis (kontrabass) - Valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga kontrabasu grupas koncertmeistars. Aivars Krastiņš (sitaminstrumenti) - Valsts akadēmiskā kora "Latvija" dziedātājs un Rīgas Doma kora skolas Džeza mūzikas nodaļas sitaminstrumentu spēles pasniedzējs.

Biļetes var iegādāties Bauskas pils kasē un Mākslas salonā Meistars Gothards, un rezervēt pa tālruni vai e- pastu – bauska.pils@e-apollo.lv. Rezervētās biļetes jāizpērk ne vēlāk kā 30min pirms pasākuma. Biļetes cena 4,00 Ls. Koncerta ilgums: 1h. Stundu pirms koncerta un pēc pasākuma darbosies pils kafejnīca. Sīkāka informācija pieejama mājas lapā: www.bauskaspils.lv.

Foto: Grupa Brokastis četratā. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV