Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Koncertsērijā Hamlets-Klasika uzstāsies baritons Kalvis Kalniņš

EasyGet.lv, 11.12.2012. 09:36

Koncertu sērijā Hamlets-Klasika teātra klubā Hamlets, ceturtdien, 13.decembrī, plkst. 19.00 uzstāsies jaunais, daudzsološais baritons Kalvis Kalniņš, informē koncertu producente Inese Zagorska. Koncerta programmā skanēs latviešu un krievu komponistu dziesmas un romances. Pie klavierēm pianiste Ērika Apeine.

Koncertsērijā Hamlets–Klasika, kurā ar lieliem panākumiem pagājušo piektdien muzicēja Hačaturjana trio no Armēnijas, šonedēļ uzstāsies jaunais, daudzsološais baritons Kalvis Kalniņš. Koncertprogrammai dziedātājs izvēlējies krievu komponistu vokālos darbus, kā P.Čaikovska Dona Žuāna serenāde, M.Musorgska Serenāde, kā arī latviešu komponistu Em.Dārziņa, J.Mediņa un P.Plakida vokālā lirika.

Divdesmit divus gadus jaunais baritons Kalvis Kalniņš pirmo muzikālo izglītību ieguvis Siguldas Mūzikas skolā. Absolvējot J.Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolu,vokālo mākslu viņš turpina studēt Jāz.Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijas, operas solista Krišjāņa Norveļa klasē.

Kalvis Kalniņš aktīvi koncertē Mūzikas akadēmijas rīkotajos koncertos, koncertos lielākajās Latvijas pilsētās - Rīgā, Liepājā, Jēkabpilī, Valmierā, Cēsīs. Novembra mēnesī sniedza apjomīgu solo koncertu ,,Dievišķā dzirksts" koncertzālē ,,Baltais flīģelis". K.Kalniņš muzicē kopā ar Latvijas Radio kori, orķestri Sinfonietta Rīga, Liepājas simfonisko orķestri, koncertprogrammās ar kamerkori «Ave Sol» un Latvijas Nacionālās Operas solistiem.

Dziedātāja repertuārā ir gan baroka laikmeta vokālie sacerējumi, romantisma laika kamermūzika, gan 20. gadsimta vokālās kompozīcijas un lielas formas darbi- Ludviga van Bēthovena mesa un Hendeļa oratorija «Mesija».

Debitējis Latvijas Nacionālajā operā, operstudijas «Figaro» iestudējumā I. Stravinska operā «Lakstīgala» Japāņu sūtņa lomā un Helsinkos grāfa Almavivas lomā Mocarta «Figaro kāzas» .

Biļetes: ,,Biļešu Paradīze" kasēs un www.bilesuparadize.lv, kā arī pirms koncerta teātra klubā ,,Hamlets" Jāņa sētā 5, 2.stāvā, tālr.22445522.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV