Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Koncertā mainīs stereotipus par kokļu mūziku

EasyGet.lv, 12.12.2012. 12:10

Kokļu studijas Kārta mūziķes 19. decembrī plkst. 19:00 Rakstniecības un mūzikas muzejā sniegs "Burvīgu kokļu koncertu", informē projekta vadītājs Māris Java.
Koncertā mainīs stereotipus par kokļu mūziku

Kokļu kvartets vēlas mainīt stereotipus par kokli kā garlaicīgu un intravertu mūzikas instrumentu, popularizēt kokļu mūziku un mazināt aizspriedumus pret to. Studija Kārta kokles spēles māku apvieno ar laikmetīgu, senajam mūzikas instrumentam piemērota repertuāra izvēli. Kokļu mūzikai pēdējā laikā pievērsušies arī vairāki latviešu komponisti, kuru skaņdarbi piedāvā jaunas instrumenta skanējuma iespējas, izmantojot dažādus efektus un spēlēšanas paņēmienus.

"Burvīgā kokļu koncertā" mūziķes klausītājus priecēs ar mūsdienīgu kokļu mūziku, kas īpaši izmeklēta klusajam un mierīgajam pirmssvētku laikam. Vakara gaitā skanēs Raimonda Tigula, Valta Pūces, Antonio Vivaldi, Kloda Debesī, Pītera Pringla, Bernāra Andrē, Latvītes Podiņas un citu autoru skaņdarbi.

Ieejas maksa Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1. Biļetes uz koncertu iegādāties varēs koncerta norises dienā Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2).

Foto: Kokļu studija Kārta. Foto: (c) Linda Java

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV