Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

ES mājā koncertēs "Sinfonietta Rīga" mūziķi

EasyGet.lv, 13.12.2012. 12:58

19. decembrī plkst.18.00 Eiropas Savienības (ES) mājā Rīgā Ziemassvētku sajūtu radīs "Sinfonietta Rīga" stīgu kvarteta mūziķi, kuri uzstāsies ar īpašu bezmaksas koncertu ES mājas viesiem, informē Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa.

Programmā skanēs Pētera Vaska, Džordža Rokberga un Antonīna Dvoržaka skaņdarbi, kurus spēlēs Kristiāna Šīrante (vijole), Agnese Kanniņa-Liepiņa (vijole), Artūrs Gailis (alts) un Kārlis Klotiņš (čells). Koncertu organizē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā sadarbībā ar valsts SIA "Latvijas koncerti".

Stīgu kvartets dibināts 2007.gadā drīz pēc valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" izveidošanas. Tajā pašā gadā tas nominēts Lielajai mūzikas balvai kategorijā "Gada debija". Viens iemesls ansambļa izveidošanai bija jaunu mūzikas teritoriju apguve, otrs - mūziķu profesionalitātes "asināšana". Kvartets uzstājas ne tikai Rīgā, bet arī daudzās citās Latvijas vietās - Alsungā, Aucē, Daugavpilī, Ēdolē, Jelgavā, Liepājā, Mežotnē, Naukšēnos, Rundālē, Saulkrastos, Ventspilī un citur.

Pasākuma apmeklēšana ir bezmaksas. Ierobežotā vietu skaita dēļ interesenti tiek aicināti iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pasta adresi "esmaja@esmaja.lv" vai zvanot pa tālruni 67 085 445.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV