Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Šonedēļ Rīgā koncertēs "Terem" kvartets

EasyGet.lv, 17.12.2012. 09:36

Rīgas Kongresu namā 18. decembrī ar pārsteidzošu koncertprogrammu "Pasaules kino šedevri" viesosies viens no starptautiski pazīstamākajiem Krievijas mūzikas kolektīviem "Terem" kvartets no Sanktpēterburgas, informē Madara Gruntmane.

Koncerta „Pasaules kino šedevri" repertuāra pamatā būs gan tēmas no pasaules kino klasikas – Andreja Tarkovska filmas „Solaris" un Frederiko Fellīni „Amarcord", veltījums Čārlijam Čaplinam, gan padomju kino pazīstamākās melodijas - „Nenotveramie atriebēji", „Septiņpadsmit pavasara mirkļi" un motīvi no Jurija Ņikuļina filmām, kā arī mūsdienu kino hiti, piemēram, tēmas no filmām „Neiespējamā misija", „Amēlija" un citām.

Repertuāra klāstā būs arī Eiropas pirmatskaņojums – jauna un vēl nedzirdēta versija mūzikai no kinofilmas „Septiņpadmit pavasara mirkļi" skaņdarbā „Štirlica bēgšana un Keta". Līdz šim šī jaunā versija skanējusi vien pēdējos kvarteta koncertos Krievijā, bet Eiropā tiks izpildīta pirmo reizi.

„Koncerta programmu esam veidojuši tā, lai publika varētu gan smieties, gan notraukt kādu asaru un izjust mīlestību – tieši tā taču ir arī labās kino filmās. Mūsu mūzika vienmēr ir „situma" un optimisma causrtrāvota, jo to vajag visiem. Koncertam gatavojamies ļoti rūpīgi un jau drīz tiksimies Rīgā. Nāciet, nenožēlosiet," teic „ Terem" kvarteta mūziķi.

„Terem" kvartets ir viens starptautiski pazīstamākajiem un titulētākajiem Krievijas mūzikas kolektīviem un pamatoti tiek uzskatīts par vienu no Krievijas nacionālās kultūras redzamākajām „vizītkartēm".

Kvarteta mūziķi karjeras laikā snieguši vairāk nekā 3000 koncertus 60 pasaules valstīs un piedalījušies 63 starptautiskos festivālos. Neskaitot koncertus Krievijā, „Terem" kvartets šogad koncertējis gan Japānā un Francijā, gan Somijā, Lielbritānijā un citviet.

„Terem" sastāvā muzicē četri pieredzējuši instrumentālisti - Andrejs Konstantinovs (mazā domra), Aleksejs Barščevs (alta domra), Andrejs Smirnovs (bajāns) un Mihails Dzjudze (basa balalaika).

Biļetes uz 18. decembrī Rīgas Kongresu namā gaidāmo „Terem" kvarteta koncertu „Pasaules kino šedevri" iespējams iegādāties „Biļešu servisa" tirdzniecības vietās un internetā: http://ej.uz/terembiletes.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV