Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Kamerkoris Motus aicina uz 20 gadu jubilejas koncertu

EasyGet.lv, 18.12.2012. 12:27

22. decembrī plkst. 16.00 koncertzālē Ave Sol kamerkoris Motus atzīmēs 20 gadu jubileju, informē Inga Krūmiņa.

Jubilejas koncerta programmā īpaša vieta ir Karla Dženkinsa 2009. gadā radītajam darbam Stella Natalis (Dzimšanas zvaigzne). Tā saturs ir saistīts ar Ziemassvētku tēmu kristīgajā pasaulē, par pamatu izmantojot Vecās derības stāstus. Stella Natalis sastāv no divpadsmit daļām, kamerkora Motus izpildījumā dzirdēsim astoņas šī darba spilgtākās daļas. Karls Dženkinss šobrīd ir viens no visvairāk atskaņotajiem mūsdienu komponistiem pasaulē. Sākotnēji Dženkinss bijis pazīstams kā džeza mūziķis, kā komponists viņš sasniedza savu slavas virsotni ar muzikālo projektu Adiemus, kurš ne vienu vien reizi izskanējis arī Latvijā. Kamerkoris Motus savulaik ir izpildījis arī šo Karla Dženkinsa darbu.

Koncertā dzirdēsim arī Valta Pūces tautā iemīļotas Ziemassvētku melodijas un būs arī neliela džeza piedeva - Ričarda Rodžersa un Lorensa Hārta Blue moon, Bena Ouklenda un Miltona Dreika Java- Jive un citu pazīstamu autoru darbi.

Kamerkoris Motus dibināts 1992. gadā, to dibināja diriģentes Inta Eizenberga un Evija Milzarāja. Kora repertuārs ir daudzveidīgs - latviešu autoru skaņdarbi, pasaules sakrālā mūzika, arī džezs. Kora lielākie darbi ir ieskaņoti 3 diskos. 20 darbības gados koris ir sniedzis neskaitāmus koncertus, piedalījies konkursos, festivālos un guvis atzinības gan Latvijā, gan aiz Latvijas robežām.

Kamerkora dalībnieki uzskata, ka Motus nav tikai koris, tā ir dziedoša ģimene. Viņus vieno mīlestība pret mūziku un savā 20 gadu jubilejas koncertā koris vēlas dalīties mīlestībā ar klausītājiem. Šo uzdevumu veikt korim palīdzēs Līga Gaiķe (soprāns), Aija Ziņģīte (klavieres) un Edgars Švembergs (trompete). Diriģenti: Evija Milzarāja, Pāvels Veļičko.

Ieeja koncertā bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV