Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Liepājā ceturtās Adventes koncertā uzstāsies Zemessardzes jauktais koris „Stars"

EasyGet.lv, 19.12.2012. 11:14

22. decembrī pulksten 17.00 Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē Latvijas Zemessardzes jauktais koris „Stars" īsi pirms Ziemassvētkiem ar labdarības koncertu „Magnificat" noslēgs cikla „Eņģeļi katedrālē" muzikālos vakarus decembrī.

Īpašu Ziemassvētku noskaņu klausītājiem sniegs Džovanni Gabrieli meistardarbs „O Magnum Mysterium", Heinriha Šica - „Magnificat" un Džovanni Pjerluidži di Palestrīnas – „Alma Redemptoris Mater". Savukārt 20. gadsimta un mūsdienu cilvēka garīgos meklējumus atklās Erika Vitekera, Džona Tavenera un Arvo Pērta mūzika. Majestātiski izskanēs latviešu komponistu Imanta Ramiņa un Ērika Ešenvalda skaņdarbi kā arī Gabriela Forē „In Paradisum" kopā ar Liepājas ērģeļnieci Maiju Zaķis, kas atskaņos arī Marģera Zariņa un Leona Belmāna ērģeļmūziku.

Zemessardzes jauktais koris „Stars" ir šā gada septembrī nodibinātā augsta līmeņa 40 pieredzējušu amatieru un profesionālu dziedātāju vienība. Mākslinieciskā vadītāja un diriģenta Ārija Šķepasta vadībā jau veikti latviešu komponistu Longīna Apkalna, Selgas Mences un Ilzes Arnes kompozīciju skaņu ieraksti. Andreja Eglīša piemiņas pasākumā Ļaudonā atskaņota Lūcijas Garūtas kantāte „Dievs, Tava zeme deg!"

Īpaša nozīme kora „Stars" radošajā solī ierādīta labdarības koncertiem, kuros sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām koris aicinās cilvēkus līdzdarboties Latvijas tautai nozīmīgu projektu īstenošanā. Vēl šogad, 29. decembrī koris sniegs Ziemassvētku labdarības koncertu arī Rīgas Sv. Pētera baznīcā, aicinot klausītājus atbalstīt Lestenes baznīcas baroka interjera atjaunošanu.

Ar Ceturtās Adventes koncertu „Magnificat" koris „Stars" kopā ar Liepājas Sv. Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fondu aicinās klausītājus Liepājā ar saviem ziedojumiem atbalstīt Sv. Trīsvienības katedrāles turpmākos atjaunošanas darbus – torņa fasādes daļas remontu, kam nepieciešams līdzfinansējums – 500 latu apmērā. Fonds jau guvis atbalstu no Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas un Rietumu bankas labdarības fonda torņa fasādes daļas remonta darbiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV