Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Latvijā koncertēs portugāļu fado jaunā superzvaigzne Karmiņu

EasyGet.lv, 19.12.2012. 13:38

12. februārī Rīgas Kongresu namā koncertēs uzlecošā zvaigzne Karmiņu (Carminho), kura atzīta par vienu no jaunās paaudzes talantīgākajām fado dziedātājām. Portugāļu izcelsmes mākslieniece Latvijā viesosies pirmo reizi, un viņas priekšnesumu varēs baudīt ne tikai Rīgā, bet arī 13. februārī Valmierā un Valentīndienā, 14. februārī – Preiļos.
Latvijā koncertēs portugāļu fado jaunā superzvaigzne Karmiņu

Emocionālais mūzikas stils fado Latvijas klausītāju sirdis iekaroja jau tālajā 2004. gadā, kad mūs pārsteidza un iedvesmoja portugāļu fado dīva Mariza.

Karmiņu dzimtajā Portugālē EMI Music paspārnē izdotie albumi "Fado" un "Alma" jau paguvuši iegūt zelta un platīna statusu.

Karmiņu, īstajā vārdā Maria do Carmo Carvalho Rebelo de Andrade dzimusi 1984. gada 20. augustā Lisabonā mūziķu ģimenē. Karmiņu māte Teresa Siqueira arī bijusi slavena fado dziedātāja. Tāpēc nav pārsteigums, ka Karmiņu ne tikai veiksmīgi turpina labākās klasiskās un mūsdienu fado mūzikas tradīcijas, bet izpelnījusies arī atzinību par inovatīvu pieeju, apvienojot portugāļu fado ar populāro mūziku, džezu un roku.

Karmiņu savā fado mūzikas izpildījumā ieliek dažādu mūsdienu mūzikas žanru harmonijas, kas padara skanējumu eklektiskāku, oriģinālāku un mūsdienīgāku. Gados jaunā māksliniece ar savu fado interpretāciju un jaunības degsmi īpaši uzrunā jauno paaudzi.

Pēc dalības spāņu zvaigznes Pablo Alboran singlā "Perdoname", kurš iekaroja Spānijas čartus, Karmiņu ieguva milzīgu popularitāti arī Spānijā. Arī tālajā Brazīlijā dziedātāja ir kļuvusi ļoti populāra, par ko liecina koncertu plāni nākamā gada janvārī, pirms talantīgā dziedātāja viesosies Latvijā.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās visā Latvijā.

Koncerti notiks:
Rīgas Kongresu namā 12. februārī plkst. 19:30;
Valmieras Kultūras centrā 13. februārī plkst. 19:00;
Preiļu Kultūras centrā 14. februārī plkst. 19:00.

Foto: Karmiņu. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV