Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Zvaigznes dienas priekšvakarā Liepājā notiks kamerizrāde „Dūdieviņš"

EasyGet.lv, 28.12.2012. 15:38

Pēc siltas un sirsnīgas atklāšanas koncertcikls „Iededz gaismu" turpināsies zvaigznes dienas priekšvakarā 5. janvārī ar kamerizrādi „Dūdieviņš" Promenade hotel Hika zālē. Iestudējumā piedalīsies dziedātāja Ieva Parša, Nacionālā teātra pagājušajā sezonā atzītais labākais aktieris Gundars Grasbergs, pianists Aldis Liepiņš, sitaminstrumentālists Edgars Saksons un mūzikas žurnālists Orests Silabriedis, informē Dace Bluķe.
Zvaigznes dienas priekšvakarā Liepājā notiks kamerizrāde „Dūdieviņš"

Kamerizrāde „Dūdieviņš" veidota kā draugu saruna, kuras laikā tiek salikta attēlu mīkla jeb t. s. puzle. Izrādes ideja radusies, atceroties Vizmas Belševicas mūža nogales aizraušanos naktīs likt kopā attēlu mīklas.

Programmas mugurkauls – Romualda Grīnblata, Imanta Kalniņa, Jura Kulakova, Artura Maskata, Raimonda Paula, Oresta Silabrieža, Ulda Stabulnieka dziesmas ar Vizmas Belševicas un viņas dēlu Klāva Elsberga un Jāņa Elsberga dzeju, kā arī Vizmas Belševicas pasakas no krājuma „Zem zilās debesu bļodas".

Izrādes veidotāji vēlas atgādināt par Vizmas Belševicas radošo pasauli, kas mazliet piemirsta, taču joprojām aktuāla. Smiekli, sāpes, maigums, skaudrs vārda spēks vīsies cauri Ievas Paršas un Gundara Grasberga dziedātajai un runātajai dzejai. Orests Silabriedis, Aldis Liepiņš un Edgars Saksons veidos izrādes skanisko tērpu.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv. Cena iepriekšpārdošanā - Ls 5. Studentiem, skolēniem un pensionāriem ir atlaides - iepriekšpārdošanā Ls 3. Koncerta dienā cena pieaugs. Grupām sākot no 10 personām, cena Ls 3. Grupu pieteikumus pieņem e-pastā: viacultura.lv@gmail.com, pa tālr. 26136938. Bērniem līdz 7 g. vecumam pieaugušā pavadībā ieeja bez maksas.

Foto: Ieva Parša. Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV