Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Rīgas Jēzus baznīcā skanēs Zvaigznes dienas koncerts

EasyGet.lv, 02.01.2013. 13:29 | komentāri (1)

6. janvārī Rīgas Jēzus baznīcā pēc dievkalpojuma notiks orķestra kameransambļa Riga Chamber Winds koncerts "Zvaigznes diena mūzikā" diriģentu Jāņa Puriņa un Māras Zandersones vadībā. Koncerta solisti - Anastasija Hotuļeva (oboja) un Matīss Smiltiņš (trompete), informē Astrīda Ķēniņa.

Zvaigznes diena ievada Atspīdēšanas laiku. Gaismu citiem. To mēdz saukt arī par Epifānijas dienu. Iespējams, ka tieši šis laiks visprecīzāk raksturo Latvijas Universitātes pūtēju orķestra mūziķu un diriģenta Jāņa Puriņa vīziju par savu kolektīvu. Orķestris bieži muzicē baznīcās, ar panākumiem vairākkārt to darījis arī Lietuvā, un vienmēr tie ir bijuši īpaši koncerti - gaišuma, prieka un gaismas pilni.

Pirmo reizi atklātā koncertā orķestra kameransamblis Riga Chamber Winds uzstājās 2012. gada 27. maijā Vasarssvēkos Sāpju Dievmātes katoļu baznīcā, klausītājiem piedāvājot Riharda Štrausa, Jozefa Haidna un Volfganga Amadeja Mocarta kamermūziku. Ansambļa sastāvs mainās atkarībā no iestudējamās programmas, bet pamatsastāvu veido pūšaminstrumentu dubultkvintets – divas flautas, divas obojas, divas klarnetes, divi fagoti un divi mežragi

Koncertā Jēzus baznīcā skanēs divas daļas no Šarla Guno Mazās simfonijas, Antonio Vivaldi Koncerta obojai Fa mažorā I daļa, divas daļas no Georga Filipa Tēlemaņa Koncerta trompetei, Volfganga Amadeja Mocarta un Ludviga van Bēthovena oriģinālmūzika šāda sastāva kameransamblim.

Koncerta sākums 6. janvārī Rīgas Jēzus baznīcā, Elijas ielā 18, ap plkst. 11.30. Ieeja - bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV