Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Pārdaugavas koncertzālē uzstāsies Sergejs Jēgers

EasyGet.lv, 07.01.2013. 11:02

10. janvārī plkst. 17.00 Rīgas Stradiņa universitātes Aulā – Pārdaugavas koncertzālē koncertēs Sergejs Jēgers, informē Alise Koknēviča.

Latvijas spožākais kontrtenors Sergejs Jēgers un diriģents Māris Kupčs piedāvā ieklausīties visskaistākajās baroka opermūzikas skaņās, ko, šķiet, vislabāk varētu raksturot Farinelli - dziedātājs, kura balss tembrs savulaik spēja apburt tūkstošiem klausītāju, dižciltīgu hercogieņu un grāfieņu, kā arī pilsētnieču. Saldsērīgās nopūtas un sajūsmas aplausi tolaik tika uzskatīti par frivolu, nepieklājīgi atklātu uzvedību, taču tas neatturēja dižā itāļu dziedātāja pielūdzējas no šādas savas sajūsmas izrādīšanas.

Farinelli un citu tālaika operas leģendu spilgtākos portretējumus būs iespēja dzirdēt latviešu izcilā kontrtenora Sergeja Jēgera, baroka orķestra Collegium Musicum Riga, baroka kora Collegium Choro Musici Riga un diriģenta Māra Kupča sniegumā.

Biļetes nopērkamas „Biļešu paradīze" kasēs, RSU darbiniekiem un studējošajiem bezmaksas ieejas kartes izņemamas Info centrā, Dzirciema ielā 16.

Vairāk par mūziķiem: www.earlymusic.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV