Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Pēterbaznīcā notiks Barikāžu aizstāvju atceres koncerts "Šūpuļdziesmas"

EasyGet.lv, 15.01.2013. 14:48

19. janvārī plkst. 18.00 Rīgas Sv.Pētera baznīcā skanēs Barikāžu aizstāvju atceres koncerts "Šūpuļdziesmas" - kā mīlestības un cieņas apliecinājums 1991. gada barikāžu aizstāvjiem, kas cīnījās par neatkarīgu Latvijas valsti.

Šūpuļdziesma ir pirmā melodija, kuru saklausām šai pasaulē un kura pavada mūs visu mūžu - mierinot, saudzējot un pasargājot maigumā un labestībā. Barikāžu aizstāvju atceres koncertprogramma veltīta šīm smalkajām toņkārtām. Koncertā izskanēs Jāzepa Vītola, Alfrēda Kalniņa, Emīla Dārziņa, Leonīda Vīgnera, Imanta Kalniņa, Edgara Raginska, Ilgas Reiznieces un citu komponistu šūpuļdziesmas ar pazīstamu dzejnieku un tautas vārdiem. Atceres pasākums Rīgas Sv.Pētera baznīcā ļaus tuvoties šūpuļdziesmas veldzējošajam melodiju spēkam, vizuālo baznīcas majestātiskuma klātbūtni pastiprinot emocionāli piesātinātās dabas ainās uz video ekrāna.

Šūpuļdziesmu programmu dzirdēsim Oskara Petrauska un Raimonda Petrauska muzikālajā interpretācijā un solistes Ievas Paršas vokālajā izpildījumā.

Ieeja koncertā bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV