Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Maijā Rīgā koncertēs itāļu tenors Alesandro Safina

EasyGet.lv, 15.01.2013. 15:10

13. maijā Latvijas Nacionālajā operā notiks itāļu tenora Alesandro Safinas (Alessandro Safina) koncerts, informē koncertaģentūras "Makroconcert Latvija" sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Keiša. Harizmātiskais dziedātājs, kura talanta pielūdzēju vidū ir pat Lielbritānijas karaliene Elizabete II, Rīgā viesosies pirmoreiz.
Maijā Rīgā koncertēs itāļu tenors Alesandro Safina

Alesandro Safina interesējies par klasisko mūziku kopš agras bērnības. 17 gadu vecumā viņš iestājās Luigi Cherubini konservatorijā Florencē, kur iegūtās zināšanas jau drīz sniedza iespēju izpildīt dažādu operu ārijas uz labāko Eiropas opernamu skatuvēm.

Pēdējo gadu laikā Alesandro Safina vairs neizpilda tikai akadēmisko mūziku, bet, pateicoties mīlestībai pret rokmūziku un savām iecienītākajām grupām Genesis, The Clash, Simple Minds un U2, apvieno to ar modernāku izpildījumu, dēvējot savu daiļradi par „operas roku".

Safina stāsta: „Savu karjeru sāku kā operdziedātājs, pēc tam izmēģināju spēkus popmūzikas un roka žanrā, līdz visbeidzot nolēmu to visu apvienot un šādi radīt ko jaunu un interesantu".

Alesandro Safina bieži uzstājas duetos. Viņa partneri bijuši gan Hosē Karerass, gan Eltons Džons, gan Sāra Braitmena. 2001.gadā Safina piedalījās Baza Lūrmena filmas „Moulin Rouge" skaņu celiņa radīšanā, kopā ar Evanu Makgregoru izpildot dziesmu „Your Song". Viena no populārākajām Alesandro Safinas dziesmām „Luna" izmantota seriālā „Klons", kurā dziedātājs piedalījies arī kā aktieris, tēlojot pats sevi.

Šobrīd Alesandro Safina izdevis 8 studijas albumus (2013.gada pavasarī gaidāms devītais) un bieži dodas koncertturnejās, izpildot gan klasiskus skaņdarbus, gan savas oriģinālkompozīcijas. Rīgā dziedātājs uzstāsies kopā ar orķestri.

Foto: Alesandro Safina. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV