Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Aicina uz koncertu „Ar dziesmu par Rīgu"

EasyGet.lv, 17.01.2013. 15:52

18. janvārī plkst. 18.00 Rīgas Centrālās bibliotēkas (RCB) Mākslas un mūzikas nodaļā (Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā) notiks kultūras un atpūtas centra „Imanta" vīru vokālā kvarteta „Harmonija Rīgai" koncerts „Ar dziesmu par Rīgu", informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa. Ieeja koncertā bez maksas.

Koncertā skanēs Arņa Miltiņa un Ārija Šķepasta dziesmas, kā arī Aldana Milzarāja aranžētas Raimonda Paula un Ulda Stabulnieka melodijas. Koncerta otrajā daļā būs dzirdamas „barbershop" stila klasikas pērles un publikas iemīļotas kompozīcijas – „Bohemian rhapsody", „Mein kleiner grüner Kaktus", „Meldermeitiņa" u.c. Pie klavierēm būs Jānis Miltiņš.

„Barbershop" džeza novirziens 20.gadsimta sākumā radās ASV. Tas ir četrbalsīgs vokāla stils, kurā tiek izpildītas izklaidējošas, sadzīviskas dziesmas. Stila nosaukums „barbershop" (frizētava) norāda uz tā izcelsmi, proti, šāda veida dziedāšana sākumā notikusi tieši frizētavās. Šodien ASV ir vairāk nekā 30 000 „Barbershop Harmony" asociācijas entuziastu. Radniecīgas apvienības darbojas arī Skandināvijā, Anglijā, Vācijā, Jaunzēlandē un citviet pasaulē. Kvartets „Harmonija Rīgai" izveidots 1993.gadā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV