Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Jūrmalas pilsētas muzejā notiks krievu romanču vakars

EasyGet.lv, 18.01.2013. 09:47

25. janvārī plkst. 17.00 Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori) skanēs krievu romances ģitārista un baritona Viktora Kozlitina izpildījumā, informē muzeja pārstāve Diāna Josta.

Krievu romances ir viena no krievu kultūras pērlēm, tās dvēseles atspulgs. Koncertā skanēs skaistākās no senajām krievu romancēm. Ikviena no tām apbur ar savu melodisko temperamentu, skumjām un prieku. Programmā ietverti P. Ļeščenko, P. Bulahova, V.Varlamova, B. Fomina skaņdarbi.

Viktors Kozlitins dzimis 1957. gadā Uralā, Čeļabinskas /Krievija/ apgabalā. Sācis dziedāt jau agrā bērnībā un uzsver to, ka: "Uz skatuves es jūtos ļoti brīvi un dziedāšana man vienmēr ir sagādājusi lielu gandarījumu. Es ar prieku atceros savu pirmo uzstāšanos sešu gadu vecumā, kas notika Korkino /Krievija/ pilsētas kultūras namā. 1976. gadā liktenis mani aizveda uz Liepāju, kur dienēju armijā. Trīs gadus armijas orķestrī spēlēju saksofonu. Pēc armijas pabeidzu Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolas V. Zilpaušas vokālo klasi un pēc tās beigšanas astoņus gadus dziedāju Latvijas Nacionālās operas korī. Pirmie mani solo koncerti notika jau 1990. gados Vācijā. Tad arī izveidoju krievu romanču un krievu tautas dziesmu programmas".

Viktora Kozlitina repertuārs ir ļoti daudzveidīgs, kurā iekļautas gan Vladimira Visocka dziesmas, gan arī dziesmas no krievu kinofilmām, klasiskās romances un operu ārijas.

Biļetes uz Viktora Kozlitina krievu romanču vakaru iespējams iegādāties iepriekš, kā arī pirms koncerta Jūrmalas pilsētas muzejā. Biļetes cena - 3.00 Ls, pensionāriem - 2.00 Ls.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV