Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Latviešu tango un pirmatskaņojums neakadēmiskā gaisotnē kopā ar Kārli Lāci

EasyGet.lv, 21.01.2013. 11:41

Viens no aktīvākajiem, atzītākajiem un pieprasītākajiem teātra un kino mūzikas komponistiem Kārlis Lācis sadarbībā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (LNSO) 30. janvārī plkst. 19:00 Lielajā Ģildē piedāvā koncertu neakadēmiskā gaisotnē, informē LNSO Sabiedrisko attiecību vadītāja Sondra Lāce.
Latviešu tango un pirmatskaņojums neakadēmiskā gaisotnē kopā ar Kārli Lāci

Par koncerta īpašo noskaņu rūpēsies Kārļa Lāča domubiedri Gints Pabērzs (saksofons), Agnese Egliņa (klavieres), Inita Āboliņa (akardeons), Jurijs Savkins (vijole) un Valsts akadēmiskais koris "Latvija" diriģenta Māra Sirmā vadībā. Savukārt maģiskos tango ritmus Kārlis Lācis uzticējis šarmantajai daiļās balss īpašniece Aijai Vītoliņai jeb Amber.

Koncerta saldēdiens ir Kārļa Lāča pasaules pirmatskaņojums klavierēm ar orķestri. "Klavierkoncertu es rakstīju ilgāku laika posmu, vairākkārtēji atkal pie tā atgriezos un pārrakstīju vai izmetu to, kas laika gaitā bija jau mani pašu nogurdinājušas vai apnikušas. Koncerta pamatā ir manas pārdomas par cilvēku savstarpējām attiecībām ģimenē un dažādām šo attiecību šķautnēm vai varbūt kā bērna skatījums uz notiekošo. Šo ciklisko sadzīves emociju gradāciju no saviļņojuma līdz konfilktam un atpakaļ pie paļāvības un miera dažādu paaudžu vai dažādu viedokļu skatījumā tad arī atspoguļosim ar atbilstošiem izteiksmes līdzekļiem," skaidro komponists.

Tango un teātra mūzika Kārļa Lāča interpretācijā piesaista ar melodisku spilgtumu, harmonisku savdabību un ārkārtīgi trāpīgu noskaņas raksturojumu.

Koncerta programmu kuplinās Oskara Stroka, Aleksandra Okolo-Kulaka, Astora Pjacollas un Artūra Maskata darbu arskaņojumi.

Biļetes pieejamas Biļešu Paradīzes un Lielās Ģildes kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv.

Foto: Kārlis Lācis. Foto (c) Jānis Deinats

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV