Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

LeNeSOns turpina ceļojumu un kopā ar LNSO iekaro Eiropu

EasyGet.lv, 25.01.2013. 15:09

Ceļojums apkārt pasaulei sākās jau rudenī, taču piedzīvojuma spožākie brīži gaidāmi tieši pavasarī. 2. februārī LeNeSOns kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (LNSO) un diriģentu Andri Vecumnieku plkst. 11:00 un 14:00 Lielajā Ģildē aicina kopīgi iepazīt tuvus un tālus kaimiņus, kuri sagaidīs LeNeSOnu ar dziesmām un dejām, informē LNSO pārstāve Sondra Lāce.
LeNeSOns turpina ceļojumu un kopā ar LNSO iekaro Eiropu

Somijas ziemeļu dabas skaudrums, dienvidu Spānijas temperaments un enerģija, Itālijas romantiskās mīlas dziesmas, Francijas bezrūpība, Viduseiropas nerātnība, humors un draiskulība – to visu atklās M. Viljama Vijoļkvēle, P. Čaikovska Krievu deja - Trepaks no baleta Riekstkodis, E. Grīga Norvēģu deja, J. Karlsona Zviedru Fille un Rulle no baleta Karlsons lido..., Ž. Sibeliusa Simfoniskā poēma Somija (Finlandia), J. Brāmsa Ungāru deja Nr.5, P. Sarasatee Introdukcija un tarantella vijolei un orķestrim, J. Slavenska Serbu deja no cikla Četras Balkānu dejas un A. Dvoržaka Slāvu deja Nr.8.

Ceļojums turpināsies 9. martā koncertā "LeNeSOna eksotiskie ceļojumi" un tajā LeNeSOns dosies pāri okeānam - tur, kur virmo neparasti ritmi un ugunīgas noskaņas. Savukārt noslēgums tiks svinēts ar grandiozu baleta uzvedumu bērniem "80 minūtēs apkārt zemeslodei", kas gaidāms 12. un 13. aprīlī. "80 minūtēs apkārt zemeslodei" būs LNSO sitaminstrumentālista un komponista Riharda Zaļupes jaundarba pirmizrāde. Horeogrāfiju baletam veidos Agris Daņiļēvičs, režiju – Uģis Brikmanis, bet visu to izdejos deju skola „Dzirnas"!

Biļetes pieejamas Lielās Ģildes un Biļešu Paradīzes kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv.

Foto: LeNeSOns. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV