Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

LNSO čellu grupa aicina uz kamermūzikas koncertu

EasyGet.lv, 31.01.2013. 16:56

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra čellu grupas Dream Team jau tradicionāli aicina savus klausītājus uz neatkārtojamu un niansētu koncertu. 14. februārī pl. 19:00 Lielajā ģildē muzikālā stāstā apvienosies ne tikai čellu Dream Team, bet arī citi LNSO mūziķi, kā arī klavesīniste Lauma Zutere. Koncerta programma ietver latviešu komponistu skaņdarbus un jau otro gadu pēc kārtas koncertu atklās Baha mūzika, šoreiz Brandenburgas koncerts Nr.6.

Programmā būs iespēja dzirdēt tādu izcilu latviešu autoru, kā Pēteris Plakidis un Ligita Sneibe, skaņdarbus, savukārt Jāņa Ķepīša sonāte 5 čelliem, ir šedevrs latviešu kamermūzikā - koncentrēta forma, latviskas, bet ne sentimentālas melodijas, dinamika un spilgtas kulminācijas, lieliska instrumenta iespēju pārzināšana. Savukārt Romualda Kalsona simfoniskajam orķestrim rakstītās Kāzu dziesmas 70. - 80. gados bija īsts šī žanra hīts.

"Čellistu ansamblim Latvijā ir vairāk kā pus gadsimtu senas tradīcijas, tādēļ mēs savā ziņā jūtamies atbildīgi par šīs tradīcijas turpināšanu un attīstību. Tieši tādēļ strādājam pie dažādām idejām, kā arī esam uzrunājuši vairākus komponistus, kuri piekrituši sarakstīt skaņdarbus tieši mūsu sastāvam, " atklāj LNSO čellu grupas koncertmeistare un čellu Dream Team dalībniece Diana Ozoliņa.

Koncerta noslēgumā būs iespēja dzirdēt vienu no šiem īpaši čellu Dream Team sarakstītajiem skaņdarbiem. Šoreiz Santas Zaķes "Fantāzija par latviešu kino mūzikas tēmām". Jaunā komponiste ir vēl tikai JVLMA studente (profesora A.Vecumnieka kompozīcijas klase), taču ar savu savdabīgo mūzikas krāsu izjūtu jau spējusi ieinteresēt klausītāju.

Ispēja kļūt par liecinieku īpašam dialogam, piedalīties brīdī, kad notis pārvēršas zilbēs, stīgas – balsīs un skaņdarbi – skaistās emocijās un nebeidzamos stāstos.

Biļetes pieejamas Lielās Ģildes biļešu kasē, Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV