Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Valentīndienas ieskaņā – itāļu mūzikas koncerts „La Dolce Vita"

EasyGet.lv, 04.02.2013. 11:12

Svētdien, 10. februārī, tuvojoties mīlestības svētkiem, Lielajā ģildē būs dzirdamas skaistākās un romantiskākās dziesmas no Itālijas solistu Ilonas Bageles, Ingus Pētersona, Andra Ludviga, orķestra „Rīga" un diriģenta Mārtiņa Ozoliņa atskaņojumā, informē PPO „Rīga" mārketinga speciāliste Ilze Pleša.

Jau septīto gadu Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga gatavo īpaši Valentīndienai veltītu romantisku koncertprogrammu. Šoreiz orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš radis iespēju realizēt kādu senu savu sapni par koncertprogrammu ar itāļu komponistes Nino Rotas kino mūziku, pasaulslavenām neapolitāņu melodijām un dziesmām no A. Bočelli un L. Pavaroti repertuāra.

Koncerta „La Dolce Vita" („saldā dzīve" – no it.) nosaukums ir likumsakarīgs, jo tiešā veidā saistās ar mūziku un noskaņām, kas sagaida klausītājus koncertā. Kā savās domās dalās M. Ozoliņš, „itāļi un saldā dzīve – tās ir asociācijas, kas izveidojušās jau agrā jaunībā, skatoties Federiko Fellīni filmas un dzirdot Nino Rotas mūziku. Itālijā vienmēr silda saule un valda mīlestība. Tā ir zeme, kur valoda skan kā mūzika, un neopolitāņu dziesmas skan Bočelli, Pavaroti un citu pasaulslavenu itāļu tenoru balsīs. Ar šo programmu orķestra repertuārā ienāk jaunas notis un repertuārs! Nino Rotas svīta „La Strada", kas sākotnēji rakstīta kā baleta mūzika Milānas La Scala teātrim un pēc tam ekranizējusies kinofilmā, ir tehniski komplicēta, taču muzikāli interesants un demokrātisks opuss. Ar kino mūziku ir tā, ka liela daļa cilvēku vispirms atceras filmu nosaukumus, tad aktierus, režisorus un tikai pēc tam komponistus un mūziku. Nino Rotas mūzika ir tik spēcīga, ka tā neatstāj vienaldzīgu nevienu, kaut vai slavenā mīlas tēma no filmas „Krusttēvs", ko noteikti daudzi ir dzirdējuši. Visus skaņdarbus programmā vieno doma par mīlestību, par cilvēku jūtām, tomēr katrā noskaņā un melodijā ir sava nianse, katram dvēseles stāvoklim ir kāda nedaudz cita intonācija."

Koncerta solists Ingus Pētersons īpaši izceļ divus duetus, ko dziedās kopā ar Ilonu Bageli: „„The Prayer" ir fenomenāli brīnišķīgs skaņdarbs! Tam manā dzīvē ir bijusi maģiska loma. Savukārt „Vivo per lei" ir dziesma, no kuras teksta var daudz mācīties. Tulkojumā tā nozīmē „Es dzīvoju tev", un es gribētu novēlēt visiem cilvēkiem – dzīvot nevis sev, bet otram cilvēkam!"

Koncerts notiks Lielajā ģildē 10. februārī plkst. 19.00. Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties visās „Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV