Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Latvijā uzstāsies Lī Čepmens no Lielbritānijas

EasyGet.lv, 04.02.2013. 13:22

Marta sākumā ar diviem koncertiem Latvijā viesosies britu mūziķis Lī Čepmens (Lee Chapman). Koncerti notiks Rīgā un Valmierā, informē SKYR.
Latvijā uzstāsies Lī Čepmens no Lielbritānijas

Divdesmit piecus gadus jaunais mākslinieks pieskaitāms savas paaudzes drone, ambient, kā arī mūsdienu klasiskās mūzikas pārstāvju saimei. Lai arī Lī ar mūziku aizraujas jau kopš bērnības, plašāka publika par viņu uzzināja salīdzinoši nesen. Būdams aptuveni 20 gadus vecs un tolaik dzīvojot Vācijā, Lī Čepmens veica vairākus itin veiksmīgus, drone estētikai pieskaitāmus ieraksts zem segvārda "Svefn". Savā daiļradē un meklējumos tās paplašināšanai Lī izmanto kasešu lentas cilpas jeb "tape loops" (no angļu val.), pārveidotas basģitāras un klavieru skaņas, kā arī citus reiz nejauši noķertus āra skaņas ierakstus.

Līdz šim mūziķis nav vēlējies sevi piesaistīt kādai ierakstu izdevniecībai, lai gan ir labos draugos ar cilvēkiem vairākās no tām. Savus darbus viņš ir izdevis kā atsevišķus mazas tirāžas īsspēlējošus ierakstus (EP), kā arī sadarbojoties ar citiem mūziķiem, viņu skaņdarbus remiksējot (piemēram, Nilsa Frāma, "Field Rotation" u. c. ierakstus). Pērn kopā ar Norvēģu post-rock/ folk dziesmu autoru un mūziķu apvienību "Einar Stray" viņš apceļoja Eiropu, uzstājoties gan kopā, gan atsevišķi.

Šobrīd Lī savu uzmanību un spēku velta solo darbībai un strādā pie jauniem ierakstiem. Drīzumā kopā ar Braienu Rūi (Bryan Ruhe) – mūziķi no Vašingtonas, ASV – tiks izdots EP, kura materiāu iedvesmojis Marka Rotko darbs "Light Red over Black".

Divus koncertus Latvijā Lī Čepmens sniegs 4. martā Kaņepes Kultūras centrā Rīgā un 5. martā "KAFĒRĪGA" Valmierā. Biļetes uz koncertiem būs nopērkamas pirms koncertiem to norises vietās.

http://leefchapman.bandcamp.com/
http://soundcloud.com/leefchapman
http://www.last.fm/music/Lee+Chapman

Foto: Lī Čepmens. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV