Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Kamerkoris „Matejs" aicina uz 10. dzimšanas dienas koncertu „Dieva tuvums"

EasyGet.lv, 07.02.2013. 10:34

Sestdien, 9. februārī, plkst. 17.00 kamerkoris „Matejs" ar koncertu „Dieva tuvums" atzīmēs savas pastāvēšanas desmito gadadienu. Koncertā koris kopā ar saksofonistu Arti Gāgu un Mateja draudzes vokālo grupu atskaņos labāko no kora desmitgades krājumiem, informē kora pārstāvis Māris Dravnieks.

Koncerts notiks Mateja baznīcā, Rīgā, Matīsa ielā 50b. Ieeja koncertā par ziedojumiem.

Koncertā skanēs labākais no kamerkora „Matejs" daudzveidīgā repertuāra – latviešu autoru Ērika Ešenvalda, Viļņa Daņiļēviča un Māra Dravnieka skaņdarbi, kā arī ārzemju komponistu mūzika no renesanses laikmeta līdz mūsdienām (A.Lotti, G.Bardos, P.Kostiainen). Kora skanējumu vadīs diriģenti Rudīte Tālberga un Māris Dravnieks; koncertmeistari – Inguna Baštika un Ritvars Knesis. Koncertā piedalīsies arī solisti Diāna Dravniece, Iveta Romancāne, Jānis Polis un Māris Titovs, saksofonists Artis Gāga un Mateja draudzes vokālā grupa Diānas Dravnieces vadībā.

Kamerkoris „Matejs" dibināts 2003.gada februārī, atsaucoties diriģenta Māra Sirmā aicinājumam piedalīties 23.Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku atjaunotajā tradīcijā – Garīgās mūzikas koncertā Rīgas Domā. Dziesmu svētki pagāja, bet „Mateja" dziedātāji nolēma turpināt iesākto.

Kamerkoris „Matejs" regulāri kalpo Rīgas Mateja draudzes dievkalpojumos gan kā atsevišķa muzikālā vienība, gan kopā ar draudzes kori, pielūgsmes kori un kamerorķestri. "Matejs" labprāt viesojas dažādu konfesiju draudzēs Latvijā, kā arī piedalās ekumēniskos dievkalpojumos, koncertos un labdarības akcijās. Kora repertuārā vienlīdz nozīmīgu vietu ieņem kā vokāli instrumentālās mūzikas, tā arī a cappella skaņdarbu iestudēšana. Kora diriģenti ir Rudīte Tālberga, kordiriģēšanas pasniedzēja Ventspils mūzikas vidusskolā, un Māris Dravnieks, Mateja draudzes muzikālās kalpošanas vadītājs. Vokālā pedagoģe ir Diāna Dravniece.

"Matejs" guvis arī starptautisku atzinību – 1.pakāpes diploms izcīnīts gan 2009.gadā starptautiskajā koru konkursā "Sudraba zvani" Daugavpilī, gan 2011.gadā starptautiskajā koru konkursā Ohridā, Maķedonijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV