Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Jurijs Bašmets un Konstantīns Habenskis aicina uz unikālu koncertu operā

EasyGet.lv, 08.02.2013. 17:42

15. aprīlī plkst. 19:00 uz Latvijas Nacionālās operas skatuves pirmo reizi Baltijas valstīs notiks Jurija Bašmeta, Konstantīna Habenska un kameransambļa „Maskavas solisti" kopīgs koncerts.

Projekta ideja ir klasiskās mūzikas un teksta veiksmīga un nepiespiesta apvienošana uz skatuves.Pirmajā daļā izskanēs Franca Šūberta kvartets „Nāve un meitene" Gustava Mālera pārlikumā stīgu orķestrim. Uz šī muzikālā pavadījuma Konstantīns Habenskis nolasīs Albera Kamī slavenās lugas „Kaligula" fragmentus. Koncerta otrajā daļā tiks izpildīta Kamila Sensansa svīta „Dzīvnieku karnevāls" - „Liela zooloģiska fantāzija lasītājam, divām klavierēm un kameransamblim". Tekstu lasīs Konstantīns Habenskis.

Jurija Bašmeta un Konstantīna Habenska programma ir patiesi unikāla. Mūzikas augstais līmenis savienojumā ar Habenska smalko pieeju tekstu lasīšanai rada jaunas nokrāsas un jēgas.

Biļetes uz koncertu nopērkamas Latvijas Nacionālās operas un „Biļešu paradīzes" www.bilesuparadize.lv tīkla kasēs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV