Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Barikāžu muzejā skanēs koncerts „Visapkārt saule tek"

EasyGet.lv, 11.02.2013. 13:30

Piektdien, 15. februārī, 1991. gada barikāžu muzejā uz koncertu „Visapkārt saule tek" aicina dziesminieces Inese Vanaga un Inga Karpiča.

Dziesminieces kopā ar saviem draugiem ģitāristiem Artūru Gailīti un Elviju Silaunieku, koklētāju, dūdinieku un stabulnieku Kārli Jirgenu un perkusionistu Reini Grantu izpildīs dziesmas ar pašradītām melodijām un tautasdziesmu vārdiem.

„Mūzikā esam satikušies, lai kopā radītu, muzicētu, atskaņotu ārpasaulē to, kas mūsos katrā dzied un skan. Mūsu pamattēma ir latviskais, mūsu senču atstātais, katrā Latvijas dabas stūrītī un latviešu dvēselēs mītošais seno dainu gars. Caur dziesmām, ko dziedu, es varu atspoguļot kaut daļiņu no milzīgā Visuma dailes, harmonijas, spēka, mīlestības, kas mums tiek dāvāts ik dienu un mirkli. Dziesma, tās melodija, vārdi, noskaņa – tā ir mana sirds un dvēsele. Kad dziedu, sirds runā," stāsta Inese Vanaga.

„Šķiet, ka dziedu, kopš dzīvoju. Mūzika un dziesma vienmēr bijuši blakus. Mūzika ir mana pirmā valoda, caur kuru varu sevi izstāstīt. Dziedu, lai atvērtu sirdis, iedegtu tajās siltumu un gaismu, kas mūsos visos jau ir, tik atcerēties un sajust! Mūzika ir debesu valoda, tik jāiemācās to sadzirdēt," atzīst Inga Karpiča.

Ieejas maksa koncertā 15. februārī plkst. 19.00 Barikāžu muzejā, Vecrīgā, Krāmu ielā 3, - 2 Ls.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV