Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Latvijas Radio koris pirmatskaņos Džonatana Hārvija pēdējo skaņdarbu

EasyGet.lv, 22.02.2013. 12:00

13. martā plkst. 19.00 Rīgas vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā Latvijas Radio koris, ērģelniece Ilze Reine, režisors Uģis Brikmanis un diriģents Kaspars Putniņš aicina uz cikla "Sakrālie dziedājumi" jaunāko programmu "Gaismas ceļā", informē kora pārstāve Ilze Tormane. Ar koncertu koris vēlas godināt pagājušā gada nogalē aizsaulē aizgājušā izcilā britu komponista Džonatana Hārvija piemiņu.
Latvijas Radio koris pirmatskaņos Džonatana Hārvija pēdējo skaņdarbu

"Džonatans Hārvijs neapšaubāmi ir viena no spilgtākajām un nozīmīgākajām personībām mūsdienu mūzikas pasaulē. Šī fantastiski talantīgā, dziļi inteliģentā un prasmīgā komponista mūzikā vienmēr ir, izsakoties cita mūsdienu mūzikas ģēnija Heinca Holligera vārdiem, patiess vēstījums. Šis vēstījums bagātina klausītāju garu un prātu, tā ir kā saruna par katram cilvēkam būtiskām, eksistenciālām lietām. Džonatana virtuozais rakstības stils, ļoti prasmīgā instrumentu, balsu, elektronikas izmantošana nekad nav pašmērķis, pēc satura viņa mūzika ir intensīvas garīgas pieredzes rezultāts, un, lai arī brīnišķīgi skaista, tā tomēr nekad neieslīd atslābinošā komforta zonā," saka Latvijas Radio kora diriģents un koncerta programmas autors Kaspars Putniņš.

Koncertā 13. martā Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos komponista Džonatana Hārvija pēdējais opuss – kora darbs "Dziedājumi gaismai un mieram" (Plainsongs for Peace and Light). Koncertā būs iespēja klausīties arī Gabriela Forē franciski lokano, pasteļtoņos krāsoto "Rekviēmu" mazāk dzirdētā versijā korim un ērģelēm. Blakus jau minētajiem darbiem koncertā skanēs vēl trīs DŽ. Hārvija opusi, arī Mortuos plango, vivos voco elektronikai un ungāru modernista Ģerģa Kurtāga (1926) ekspresīvais veltījums itāļu 20. gadsimta klasiķim Luidži Nono.

Koncertu organizē VSIA "Latvijas Koncerti". Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv, kā arī koncerta norises vietā.

Foto: Latvijas Radio koris. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV