Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Jauniešu koris Kamēr... aicina uz pavasara gaidīšanas koncertu Sv. Pētera baznīcā

EasyGet.lv, 22.02.2013. 14:06

3. martā pulksten 18.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā notiks koncerts, kurā jauniešu koris Kamēr... muzicēs kopā ar solistiem - vācu čellistu, vienu no spožākajiem savas paaudzes čella spēles virtuoziem Nikolasu Altštetu (Nicolas Altstaedt), meistarīgo un jūtīgo vijolnieci Evu Binderi, sitaminstrumentālistiem Rihardu Zaļupi un Edgaru Saksonu, kā arī pianistu Mārtiņu Zilbertu, kurš koncertā spēlēs čelestu.
Jauniešu koris Kamēr... aicina uz pavasara gaidīšanas koncertu Sv. Pētera baznīcā

Koncertā skanēs S. D. Sandstrēma, J. Karlsona un Ē. Ešenvalda darbi korim a capella, kā arī būtisku vietu ieņems latviskās dabas ainavas – līdzenuma – slavinājums, kas jo spilgti izpaužas Pētera Vaska darbā "Līdzenumu ainavas", kur kopā ar kori muzicēs Eva Bindere un Nikolass Altštets.

Programmas stūrakmens ir Sofijas Gubaiduļinas izvērstais darbs korim, čellam, sitaminstrumentiem un čelestai "Sv. Asīzes Franciska Saules dziedājumi". Komponiste šo darbu rakstīja kā veltījumu savam laika biedram, draugam un vienam no visu laiku izcilākajiem čellistiem Mtislavam Rostropovičam viņa 70 gadu jubilejā, kas tika atzīmēta 1997. gadā. Kora Kamēr... repertuārā šis darbs ir kopš 2008. gada, un tas ir vairakkārt dažādos sastāvos atskaņots vairākos Eiropas festivālos. Sadarbība ar čellistu Nikolasu Altštetu nav nejauša. Tieši kopā ar šo mākslinieku "Saules dziedājumi" tika atskaņoti kamermūzikas festivālā Lokenhauzā, Austrijā 2010. gadā, kad tika veikts arī šī darba ieraksts, kas pēcāk izdots CD formātā ECM mūzikas apgādā.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Jānis Liepiņš.

Koncertu rīko koris Kamēr... sadarbībā ar Rīgas pilsētas kultūras iestāžu apvienību.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Foto: Jauniešu koris Kamēr.... Foto (c) Ansis Starks

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV