Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

LNSO mūziķu apvienība TRIO NYX aicina uz Vakara stāstiem

EasyGet.lv, 25.02.2013. 11:21

28. februārī plkst. 19:00 Lielajā ģildē Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķu apvienība TRIO NYX - vijolnoece Tatjana Ostrovska, flautiste Anete Toča un pianiste Ieva Sarja - un LR3 Klasika žurnālists un stāstnieks Edgars Raginskis aicina uz koncertu, kura ietvaros klausītāji varēs uzzināt par to, kā ir tapusi mūzika, kādi dzīves līkloči risinājušies komponistu dzīvēs skaņdarbu tapšanas laikā, kā arī ielūkoties vēsturē un noskaidrot, kādas vēsmas vējoja kultūras dzīvē, mākslā un kā tas ietekmēja autorus.

"Edgara Raginska stāstnieka talantam ir īpaša nozīme koncerta tapšanā. Viņam nekļūdīgi izdodas uzrunāt klausītāju tā, ka mūzika kļūst organisks stāsta turpinājums, kas ieved burvīgā fantāzijas un iztēles pasaulē.

Programmas iestudēšanai mēs nodevāmies ar prieku un iedvesmu. Esmu pārliecināta, ka gandrīz katram mūziķim kamermuzicēšana ir īpašs notikums. Noteikti tāds tas ir mums, kopā meklējot un atrodot smalkas nianses, tembrus un toņa bagātību," atklāj TRIO NYX dalībniece Anete Toča.

Koncerta programmu veido Žaka Ibēra Divas interlūdijas flautai, vijolei un klavierēm, Andra Vecumnieka Variācijas flautai, vijolei un klavierēm, Bohuslava Martina Sonāte flautai, vijolei un klavierēm H. 254, Filipa Gobēra „Antīkie medaljoni" flautai, vijolei un klavierēm un Nino Rota Trio flautai, vijolei un klavierēm.

Biļetes pieejamas Lielās Ģildes un Biļešu Paradīzes kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV