Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Koris Latvija atskaņos Johannesa Brāmsa Vācu rekviēmu

EasyGet.lv, 26.02.2013. 12:05

Izcilajam vācu komponistam Johannesam Brāmsam šogad aprit 180 gadi. Atzīmējot šo nozīmīgo notikumu mūzikā, koncertā Lielajā Ģildē 1. martā plkst.19.00 izskanēs viņa grandiozāko vokālsimfonisko darbu programma Valsts Akadēmiskā kora „Latvija" sniegumā, informē kora producente Ieva Vītiņa.
Koris Latvija atskaņos Johannesa Brāmsa Vācu rekviēmu

Koncerta sākumā skanēs trīs J. Brāmsa vokālsimfoniskās dziesmas, kuras mēdz saukt par laicīgajām kantātēm. Korim un orķestrim rakstītajam opusam Nenija pamatā ir Frīdriha Šillera poēma ar tādu pašu nosaukumu. Savukārt, skaņdarba Parku dziesma sešbalsīgam korim un orķestrim, pamatā ir Gētes darbs Ifigēnija Tauridā. Koncerta pirmo daļu noslēgs Liktensdziesma, kas uzrakstīta korim un orķestrim 1871. gadā pēc Frīdriha Helderlina poēmas.

Koncerta otrā daļa veltīta Johannesa Brāmsa monumentālākajam darbam Vācu rekviēms. Baritona solo izpildīs viens no Latvijas vadošajiem operas solistiem Jānis Apeinis. „1.martā tā būs patīkama atkal satikšanās ar Valsts Akadēmisko kori Latvija un diriģentu Zbigņevu Gracu, ar kuru kopā iestudētas operas Figaro un Dons Žuans", tā Jānis Apeinis.

Koncertā pie diriģenta pults stāsies poļu diriģents Zbigņevs Graca, ar kuru korim izveidojusies veiksmīga sadarbība jau iepriekš. Klausītājiem atmiņā vēl pagājušajā gadā Rīgas Sv. Jāņa baznīcā kopīgi atskaņotais Mocarta Rekviēms. Koncerta dalībnieki Valsts Akadēmiskais koris Latvija, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, solisti Inga Šļubovska (soprāns) un Jānis Apeinis (baritons).

Biļetes uz koncertu pieejamas Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv.

Foto: Valsts Akadēmiskais koris „Latvija". Foto (c) Ansis Starks

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV