Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Muzikālās otrdienas Pēterbaznīcā

EasyGet.lv, 01.03.2013. 16:25

5. martā plkst. 18.00 Rīgas Svētā Pētera baznīcā notiks Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas audzēkņu koncerts, bet nedēļu vēlāk skanēs Solveigas Selgas klaviermūzikas koncerts “Franču komponistu mūzikas pasaulē”.

Rīgas Sv. Pētera baznīcas Muzikālās otrdienas atšķir būtisku lappusi Rīgas koncertdzīvē, iepazīstinot valsts galvaspilsētas koncertpubliku ar jaunajiem, topošajiem mūziķiem. Jāņa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas pedagogi audzēkņu koncertdzīvei Latvijā velta lielu uzmanību. Koncertmeistaru klasē vokālo un instrumentālo kamermūziku audzēkņi iestudē kopā ar profesionāliem mūziķiem vokālistiem un instrumentālistiem- saviem pedagogiem. Pedagogi muzicē ar audzēkņiem ne tikai mācību stundās, bet arī aktīvi koncertē, piedāvājot mūzikas mīļotājiem plašu un daudzveidīgu repertuāru.

5. marta Muzikālo otrdienu koncertā audzēkņi uzstāsies kopā ar Inesi Jasmani-Rūrāni. Koncertā dzirdēsim arī jaunos mūziķus: Danu Atslēgu, Katrīnu Surovecu, Arti Ikeru, Lāsmu Neulāni, Viktoriju Stepurēviču (klavieres), Kristīni Vītolu (vijole), Sigitu Razminoviču (flauta), Egiju Veldri (flauta), Katrīnu Terēzi Ignatoviču (flauta), Elīzu Šēru (čells).

Programmā - Jānis Mediņš, Klods Debisī, Francis Šūberts, Fēlikss Mendelsons un Sergejs Rahmaņinovs.

12. martā plkst. 18.00 Rīgas Svētā Pētera baznīcā skanēs Solveigas Selgas klaviermūzikas koncerts “Franču komponistu mūzikas pasaulē”.

Solveiga Selga ir vairāku starptautisku konkursu laureāte. Pianiste aktīvi koncertē Latvijā, Japānā, Beļģijā un ASV, māksliniece izdevusi klavieru mūzikas albumus Piano, strādā par kompozīcijas un klavierspēles pedagogu Latgales priekšpilsētas Vakara Mūzikas skolā.

Franču komponistu koncertprogrammā Solveiga Selga atskaņos K.Debisī un M.Ravēla skaņdarbus. Koncertā piedalīsies Emīla Dārziņa mūzikas skolas audzēknis Markuss Selga-Timpers.

Ieejas maksa koncertos – Ls 1, skolēniem/ studentiem/ pensionāriem – Ls 0.50.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV