Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

„Austrasdienu” koncerti notiks Čaka Zvaigžņu klubā

EasyGet.lv, 04.03.2013. 09:40

Lai gan pavasara tuvošanos atkal nomācis sals un sniegs, tas, ka no malu malām uz Rīgu atkal kopā tiek aicināti austrasbērni, dziesminieki un klausītāji, liecina, ka dziedošā pavasara sajūtas un gadskārtējās „Austrasdienas” nav vairs tālu.
„Austrasdienu” koncerti notiks Čaka Zvaigžņu klubā

„Austrasdienās” Rīgā notiks divi koncerti - piektdien, 8. martā, plkst. 19.00 un sestdien, 9. martā, plkst. 17.00 Čaka ielas 109. namā, kur mājvietu atradis Čaka Zvaigžņu klubs. Katra koncerta programma būs citādāka, jo katrā koncertā klāt būs citi austrasbērni un viesi. Tieši šī neziņa reizēm ir visvajadzīgākā, interesantākā un saistošākā, jo mēs nezinām, kā ievirzīsies Austras Pumpures veidotās koncerta programmas un kā tās beigsies, bet to, ka Austra Pumpure mūs ievilinās savā sajūtu pasaulē, mēs zinām noteikti. Šogad tiks dziedātas Imanta Kalniņa dziesmas ar Olafa Gūtmaņa un Vika vārdiem, protams, skanēs neiztrūkstošās austrasbērnu zināmās un jaunās dziesmas, bet vajadzīgās patriotisma sajūtas tiks veidotas kopīgi dziedātajās latviešu tautas dziesmās. Tā būs jauka sadziedāšanās, kurā savu dziesmu nodziedāt aicināts arī katrs pasākuma apmeklētājs.

„Austrasdienas” ir brīnišķīga tradīcija, kas nu jau kopš astoņdesmito gadu sākuma kopā pulcē tautā iemīļotās mākslinieces Austras Pumpures audzēkņus, latviešu dziesminiekus, Austras domubiedrus un talanta pielūdzējus, draugus un klausītājus. „Austrasdienas” ir koncerti, kuros no skatuves uz klausītājiem staro Austras Pumpures pāri plūstošā labestība un mīļums, Imanta Kalniņa dziesmu neparastais un pārlaicīgais patiesums, tautasdziesmās iekodētais dzīvīgums un spēks. „Austrasdienas” ir patiesas sirds sajūtas, kas, gadiem ejot, nemainās. Tās ir tuvojošās atmodas un gaismas sajūtas, kas mūsu ikdienā ir tik nepieciešamas.

„Austrasdienās” Rīgā šogad piedalīsies Austra Pumpure, Silvija Silava, Agita Kaužēna, Uldis Ozols, Kristīne Sudmale, Kristaps Sudmalis, Inga Andersone, Andris Mičulis, Ēriks Pozemkovskis, Uldis Kākulis, Inese Sērdiene, Antra Prokofjeva, Ilze Kovere un citi austrasbērni.

Biļešu iepriekšpārdošana “Biļešu Paradīzes” kasēs. Ieeja Ls 5, pirmskolas bērniem bez maksas. Vairāk informācijas www.austrasbiedriba.lv

Foto: Austra Pumpure. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV