Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Trešmetāla giganti „Testament“ šovasar uzstāsies Lietuvā

EasyGet.lv, 11.03.2013. 09:12 | komentāri (2)

Trešmetāla žanrs savā ceturtajā dekādē piedzīvo atdzimšanu, un kā lielisks apliecinājums tam kalpos vienas no šī mūzikas stila ikonu - “Testament” - pirmā uzstāšanās Baltijā.
Trešmetāla giganti „Testament“ šovasar uzstāsies Lietuvā

Līdztekus “lielajam četriniekam” - “Metallica”, “Megadeth”, “Slayer” un “Anthrax” -, grupa “Testament” minama pie ievērojamākajām žanra veidotājām un attīstītājām. Šogad “Testament” svinēs 30 dzimšanas gadadienu un 27. jūnijā uzstāsies Viļņas klubā “Forum Palace”, informē koncertaģentūras L Tips pārstāvis Gints Putniņš.

Tālajā 1983. gadā slavenā Sanfrancisko Bay Area, kas jau bija kļuvusi par trešmetāla šūpuli, “izauklēja” vēl vienu lolojumu - grupu „Legacy“. Četrus gadus vēlāk grupa jau ar tagad zināmo nosaukumu “Testament” izdeva debijas albumu „The Legacy“, kas guva gan klausītāju, gan kritiķu nedalītu atzinību. Pašlaik „Testament“ izdevusi desmit studijas albumus, no kuriem lielākā daļa kļuvusi par smagās mūzikas klasiku. Kopā ar izdotajiem studijas albumiem, ir pārdoti vairāk nekā 12 miljoni citi grupas radošie darbi – četri koncertierakstu albumi, dažādas kompilācijas un 12 singli. Dažas dziesmas joprojām dzīvo, pateicoties iespaidīgiem videoklipiem.

Jaunākais albums „Dark Roots Of Earth“ klajā nāca 2012.gadā. Arī šis materiāls saņēma ļoti labas atsauksmes smagās mūzikas presē un pakāpeniski iekaroja vispasaules atzinību.

Par spīti pāris izmaiņām grupas sastāvā, tās skanējums ir nemainīgs, to veido slaveni un apdāvināti mūziķi. Vairums pašreizējā grupas sastāva mūziķu ir grupas dalībnieki jau kopš pašiem pirmsākumiem.

Koncertā 27. jūnijā Viļņas klubā „Forum Palace“ grupa „Testament“ spēlēs savas labākās dziesmas, kas radītas 30 pastāvēšanas gados.

Biļetes par Ls 18 Latvijas interesentiem pieejamas “Biļešu serviss” kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Foto: Trešmetāla grupa „Testament“. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV