Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Austrālijas rokgrupa Airbourne pirmo reizi Baltijā

easyget.lv, 14.03.2013. 14:21

5. jūnijā Viļņā uzstāsies otra populārākā hārdroka grupa no Austrālijas - Airbourne
Austrālijas rokgrupa Airbourne pirmo reizi Baltijā

Vasaras sākums melodiskā un enerģiska hārdroka faniem atnāks ar ilgi gaidītu pārsteigumu. Airbourne - Austrālijas pazīstamākā hārdroka grupa uzreiz aiz leģendārajiem AC/DC – pirmo reizi uzstāsies Baltijas valstīs, koncerts notiks 5. jūnijā Viļņas zālē “Teatro Arena”, informē koncertaģentūras L Tips pārstāvis Gints Putniņš.

Airbourne ir Austrālijas smagā roka grupa, kas dibināta Varnabolā, 2003.gadā. Grupu veido četri mūziķi – brāļi Džoels Okīfs (Joel O’Keeffe), kas ir galvenais vokālists un ģitārists, un Raiens Okīfs (Ryan O’Keeffe) – grupas bundzinieks, Deivids Rouds (David Roads) – ritma ģitāra, bekvokāls, un Džastins Strīts (Justin Street) – basģitāra un bekvokāls. Grupas Airbourne debijas albums “Runnin’ Wild” (2007) iekļuva Austrālijas albumu topā “ARIA” pirmajā vietā. Debijas albums iekaroja arī Apvienotās Karalistes albumu topu un Amerikas Savienoto Valstu Billboard 200. Grupas otrais albums “No Guts. No Glory.” tika izdots 2010.gada martā un sasniedza jau minētā Austrālijas albumu topa “ARIA” pirmo vietu, iekļuva arī Lielbritānijas albumu topos un ASV Billboard 200.

Airbourne daiļradē manāma grupu AC/DC, The Angels un Rose Tattoo, un Billija Torpa (Billy Thorpe) ietekme.

Līdz šim grupa koncertturnejās apceļojusi Austrāliju, Eiropu un Ziemeļameriku, kur uzstājusies tādos pazīstamos vasaras festivālos kā “Wacken Open Air” , “Rock Am Ring“, „Rock In Park” (visi Vācija), “Download” (Lielbritānija), “Mayhem” (ASV) u.c. Viņu kontā ir arī Motörhead, Iron Maiden, The Rolling Stones un Mötley Crue koncertu iesildīšana.

Uzturot tradīciju izdot jaunu albumu katru trešo gadu, Airbourne patlaban pabeidz darbu pie jaunākā materiāla, kas sauksies “Black Dog Barking”. Kompozīciju ieraksta procesi ir videodokumentēti vairākās sērijās. Puiši arī snieguši intervijas, stāstot par gaidāmo materiālu. Paša albuma izdošana plānota maijā un drīz pēc tam Lietuvas un visas Baltijas būs lieliska iespēja vieniem no pirmajiem dzirdēt jaunās dziesmas, kā arī vecos, jau iecienītos hitus.

Katrs rokmūzikas fans tiek aicināts uz Airbourne koncertu Viļņas zālē “Teatro Arena”. Fenomenālais emociju lādiņš, ko sniedz grupas pārsteidzoši enerģiskā uzstāšanās, sajūsminās katru, kam patīk vecās labās rokmūzikas un jaunības sakausējums.

Biļetes uz koncertu no 14.marta pieejamas “Biļešu serviss” kasēs un www.bilesuserviss.lv. To cena Ls 16.

Foto: Airbourne. Publicitātes foto

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV