Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

JVLMA simfoniskā orķestra koncerts “Jaunie diriģenti”

Easyget.lv, 20.03.2013. 13:30

Otrdien, 26. martā plkst. 18.00 Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē aicinām uz simfoniskās mūzikas koncertu “Jaunie diriģenti”, informē JVLMA Koncertdaļas vadītāja Jana Lāce.

Koncertā kopā ar JVLMA simfonisko orķestri uzstāsies lieliski jaunie mūziķi - solisti Pēteris Trasuns /alts/ un Māra Botmane /čells/, daudzsološo diriģentu Artūra Gaiļa, Krišjāņa Kārkliņa, Jāņa Liepiņa un Kārļa Kundrāta vadībā. 

Koncertā, kurā galvenā loma atvelēta jaunajiem, topošajiem māksliniekiem, publikai būs iespēja dzirdēt veselu buķeti 19. gadsimta klasiskās mūzikas vērtību, un to nekādā ziņā nevajadzētu laist garām vēl divu citu iemeslu dēļ.

Pirmais no tiem ir koncertā dzirdamās romantiskās mūzikas popularitāte vārda vislabākajā nozīmē, tās emocionālā aizrautība, melodiskais skaistums, pārstāvēto nacionālo skolu dažādība – vienkopus būs dzirdami itāļu, vācu, čehu, krievu un latviešu autoru darbi. Koncertprogrammā iekļauti Džuzepes Verdi Uvertīra operai Luīze Millere, Maksa Bruha Romance altam ar orķestri, Bedržiha Smetanas Simfoniskā poēma Vltava, Jurjānu Andreja Elēģiskais koncerts čellam ar orķestri un Pētera Čaikovska Fantāzijuvertīra Romeo un Džuljeta.

Otrais iemesls – iespēja baudīt jaunības entuziasmu un radošā gara dzirkstījumu, ko jutīsim, kad JVLMA simfoniskais orķestris atradīs kopīgu valodu ar četriem talantīgiem diriģēšanas studentiem un saspēlēsies ar diviem jauniem solistiem. Pēdējo vārdi radošās intrigas saglabāšanai ilgāku laiku bija noslēpumā tīti, jo skaņdarbus iestudēja un konkursā par tiesībām piedalīties šai koncertā cīnījās vairāki pretendenti. Savukārt JVLMA simfoniskais orķestris izpildījuma kvalitātes un muzikālā izteiksmīguma ziņā ieņem stabilu vietu citu Latvijas simfonisko orķestru vidū. Tas spilgti pieteicis sevi kā profesionāls kolektīvs, kas tā mākslinieciskā vadītāja Andra Vecumnieka vadībā un sadarbībā ar spožiem pašmāju un ārvalstu diriģentiem ik gadu īsteno vairākas mākslinieciski augstvērtīgas un profesionāli atskaņotas koncertprogrammas.

Biļešu cena Ls 2; pensionāriem, studentiem un skolēniem, uzrādot apliecības – Ls 1. Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs, www.bilesuparadize.lv vai stundu pirms koncerta norises vietā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV