Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Otrajās Lieldienās notiks koncerts “Pavasara atmodināšana”

Easyget.lv, 25.03.2013. 12:13

1.aprīlī plkst. 16.00 Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas zālē notiks Latvijas Universitātes pūtēju orķestra kameransambļa Riga Chamber Winds (diriģents Jānis Puriņš) Lieldienu koncerts “Pavasara atmodināšana”.

Jau no seniem laikiem cilvēki savu prieku par atnākošo pavasari, gaismas un dzīvības uzvaru pār tumsu un nāvi izteic un apliecina Lieldienu norisēs. Šie svētki ir nozīmīgi gan kristīgajā pasaulē, gan folklorā, gan bagāts ierosmes avots tos atzīmēt ikvienam cilvēkam. 

Latvijas Universitātes pūtēju orķestra mūziķu kameransamblis Riga Chamber Winds turpina sagatavot programmas, atskaņojot Latvijā ļoti reti izpildītu vai pat nespēlētu kamermūziku.

Kameransamblis darbojas no 2012.gada pavasara, un jau pirmais Vasarssvētku koncerts apliecināja, ka radošie meklējumi kamermuzicēšanas virzienā ir radošs izaicinājums jaunajiem izpildītājiem, kas rezultējas klausītāju atzinībā.

Šis būs trešais kameransambļa koncerts (2013.gada janvārī notika Zvaigznes dienas koncerts Rīgas Jēzus baznīcā), un sadarbība ar jauniem solistiem.

Koncertā Lieldienās kameransamblis Riga Chamber Winds pirmo reizi muzicēs kopā ar vokālisti Baibu Berķi, atskaņojot Jāzepa Vītola Mirdzas dziesmu, Emīļa Dārziņa Mātes gars un Žorža Bizē Segidilju no operas Karmena. Tāpat koncertprogrammā iekļauts arī Feliksa Medelszona Bartoldi populārais skaņdarbs čellam Dziesma bez vārdiem, kuru atskaņos viena no izcilākajām jaunās paaudzes mūziķēm Ieva Puriņa. Jaunā obojiste Anastasija Hotuļova ar kameransambli atskaņos Antonio Vivaldi Koncerta obojai ar orķestri Re mažorā I daļu.

Izvēloties koncerta norisei Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas zāli (Rūpniecības ielā 10), tiek aizsākti radoši meklējumi arī šajā virzienā - muzicēšana netradicionālās koncertzālēs. Iespējams, ka nākošreiz tiks izvēlēta kāda muzeja zāle.

Kameransambļa Riga Chamber Winds sniegumā skanēs - krāšņais, virtuozais 18. gs. čehu komponista Jozefa Misļivičeka Oktets Mibemol mažorā, kā arī 19. gs. vācu komponista Louis Theodors Gouvy četrdaļīgā Mazā svīta, op. 90. Juglas mūzikas skolas saksofonu kvartets (vadītāja Ieva Saliņa) koncertā atskaņos Gevina Vitloka (Gavin Whitlock) Ķeltu svītu.

Ieeja koncertā bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV