Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Billy’s Band ar koncertu atgriežas Rīgā

Easyget.lv, 25.03.2013. 14:12

20. aprīlī 19.00 Rīgas Kongresu namā notiks Sanktpēterburgas kulta grupas Billy’s Band jaunā albuma prezentācijas koncerts „Jaunais un vecais”.
Billy’s Band ar koncertu atgriežas Rīgā

Grupa Billy’s Band ir unikāla parādība. Pirmo reizi grupa mūsu galvaspilsētu apmeklēja pirms trim gadiem, kad Rīgā notika Sanktpēterburgas dienas, un uzstādīja sava veida rekordu. Biļetes uz Billy’s Band koncertu izpirka jau tajā pašā dienā, kad tās parādījās pārdošanā. Kritiķi un žurnālisti savās sajūsmas pilnajās recenzijās šo muzikālo priekšnesumu nosauca par „lirisku līdz sāpēm un līdz asarām cietsirdīgu”.

Grupa Billy’s Band un tās dibinātājs Billijs Novaks ir viens no Sanktpēterburgas un Maskavas klubu dzīves spilgtākajiem atklājumiem. Īsā laikā grupa ieguva patiešām īstenu kulta statusu. Interesanti atzīmēt, ka sākumā kvartets Billy’s Band tapa kā „draugiem domāts joks”, andergraund projekts Pēterburgas naktsklubu bohēmiskajiem saietiem. Šobrīd grupa veiksmīgi uzstājas ar vieskoncertiem, piedalās prestižos mūzikas festivālos, uzstājas televīzijā, nopietni iesaistās teātru projektos. Pašlaik viņu repertuārā ir stilīgi, no visiem pilnīgi atšķirīgi, mūsdienīgu iestudējumu efektiem piesātināti muzikāli teatrāli uzvedumi, tādi kā „Blūzs galvā”, kas savulaik Rīgā izraisīja īstenu furoru un ko muzikanti Latvijas galvaspilsētā atkārtoti rādīs 20. aprīlī.

Šīs fantastiskās grupas mūziku nevar nosaukt par džezu tīrā veidā; tā ir krievu alternatīva aukstajam amerikāņu džezam, Pēterburgas mentalitātes caurstrāvots, ar kleizmera, franču šansona, krievu roka, kantri, angļu folka, pilsētnieciskās folkloras, blūza, salona svinga, melodiskā rečetatīva elementiem, ar Tarantino filmu muzikālajiem priekšnesumiem un Toma Veitsa kompozīciju kaverversijām. Andrejs Makarevičs par to teicis: „Billy’s Band var visu!” Pašlaik tā ir visvairāk pieprasītā grupa uz krievu rokdžeza skatuves, ar labi zināmo kontrabasista Billija Novaka mazliet aizsmakušo, neiedomājami valdzinošo balsi. Bez viņa šo burvīgo Pēterburgas džeza sajaukumu ar groteskas un sarkasma pieskaņu veido Antons Mateziuss (prātam neaptverama bajāna spēle), Andrejs Rižiks (ģitāras virtuozs) un Mihails Židkihs (lirisks līdz sāpēm un līdz asarām cietsirdīgs saksofons). Pēc pašu muzikantu trāpīga apzīmējuma viņu stils ir provocējošs „ekoloģiskais džezs visaugstākajā uzrāvienā”.

Vēl kāds ne mazāk nozīmīgs fakts: visu – no dziesmu sacerēšanas un albumu ierakstīšanas līdz uzvedumam un šova filmēšanai, vieskoncertu organizēšanai, oficiālā saita „Billy’s Band” veidošanai – dara viņi paši. Muzikanti viegli, nepiespiesti un talantīgi visiem pierādījuši, ka modelis DIY – do-it-yourself, kas savulaik apgrieza kājām gaisā rietumu mūzikas industriju, ir dzīvotspējīgs arī postpadomju telpā. Un neviens nešaubās, ka no grupas varam gaidīt jaunas dziesmas, jaunus sižetus, jaunus vizuālos un skatuviskos risinājumus. Bet arī tas, kas jau paveikts, ir tā vērts, lai noskatītos un noklausītos vēlreiz.

Biļetes uz koncertu nopērkamas Biļešu servisa kasēs un internetā.

Foto: Billy’s Band. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV