Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Etnogrāfiskais ansamblis „Vabaļis” ieskandinās jauno albumu

Easyget.lv, 28.03.2013. 11:26

Vaboles etnogrāfiskā ansambļa „Vabaļis” pirmais albums „Pa celeņu...” tiks svinēts ar diviem koncertiem - Vabolē un Rīgā

Ansambļa „Vabaļis” darbība balstās vietējās tradīcijās, prasmēs un zināšanās, ar mērķi nodot tās tālāk un aktualizēt to unikālo vērtību mūsdienu Latvijas kultūrtelpā. Šobrīd šis ansamblis ar nedaudz draiskulīgo, nedaudz pašironisko nosaukumu „Vabaļis” ir jaunākais etnogrāfiskais ansamblis Latgalē un visā Latvijā. Kopš dibināšanas „Vabaļis” jau paspējis piedalīties dažādos festivālos un koncertos gan Latvijā, gan ārzemēs, bet pašiem Vaboles iedzīvotājiem regulāri rīko tradicionālo prasmju skolas.

Etnogrāfiskā ansambļa „Vabaļis” blīvplates „Pa celeņu...” ieskandināšanas svētki notiks ansambļa 7. dzimšanas dienā, pirmdien, 1. aprīlī plkst. 16:00 Daugavpils novada Vaboles Kultūras centrā.

Rīgā ansamblis "Vabaļi" būs sastopams ceturtdien, 4. aprīlī, plkst. 18:30 J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas LMT kamerzālē. Pēc koncerta - danči.

Ieeja uz sarīkojumiem bez maksas.

Albumu izdod Kultūras menedžmenta centrs „Lauska” ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Vaboles pagasta pārvaldes un biedrības „Latgalīšu Etnokulturys centrs” atbalstu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV