Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Britu mūziķis Alex Clare uzstāsies Latvijā

Easyget.lv, 02.04.2013. 12:36

8. augustā koncertzālē „Palladium” koncertēs britu dziedātājs un komponists Alex Clare
Britu mūziķis Alex Clare uzstāsies Latvijā

Festivāls „Pestivals” ar izpārdoto Ellijas Goldingas koncertu koncertzālē „Palladium Rīga” 17. aprīlī noslēgs pirmo koncertu sesiju, bet jau šobrīd zināms pirmais mākslinieks no nākamās koncertsesijas, kas aizsāksies jau augustā – dažas nedēļas pēc „Pestivals 2013”. Britu dziedātājs un komponists Alex Clare 8. augustā sniegs Baltijā pagaidām pirmo koncertu koncertzālē „Palladium”, informē Aivars Līpenītis.

Alex Clare līdz šim pamanāmākais skaņdarbs ir dziesma „Too Close”, kuras kaverversiju izpildījusi arī britu dziedātāja Leona Lewis. Šis skaņdarbs sasniedzis 4. vietu Lielbritānijas mūzikas aptaujā „UK Top 40”, kā arī 7. vietu ASV „Billboard Hot 100”. Dziesma tikusi nominēta „BRIT Awards 2013” kā labākais britu mūzikas singls. Alex Clare sadarbojies ar grupu „Rudimental”, kurai drīzumā iznāks debijas albums, skaņdarbā „Not Giving In”, kas iekarojis mūzikas aptaujas visā pasaulē. Citi populārākie skaņdarbi – „Up All Night”, „Treading Water”, „Humming Bird” un pavisam jauns skaņdarbs sadarbībā ar elektroniskās mūzikas producentu Sub Focus – „Endorphins”.

Alex Clare mūzikā savijas elektronika, arī dabsteps, ar soul, R&B, alternatīvo roku, drum&bass. Ņemot vērā, ka Alekss ir pareizticīgais ebrejs, viņš neceļo, neuzstājas un nestrādā ebreju svētku dienās, kā arī bieži apmeklē Jeruzalemi. „Alex Clare vēlējāmies redzēt šī gada galvaspilsētas festivālā Pestivals, bet mūziķa reliģiskās pārliecības dēļ tas nav iespējams – menedžments paskaidroja, ka Alekss nesniedz uzstāšanās ne piektdienās, ne sestdienās. Līdz ar to šī mūziķa šovs būs vērojams koncertsesijas ietvaros ceturtdienā,” komentē festivāla direktors Aivars Līpenītis.

Alex Clare ietekmējies no bērnībā daudz dzirdētajiem džeza, blūza un soula mūziķiem Stīvija Vondera, Donny Hathaway un citiem.

Biļetes uz Alex Clare koncertu „Palladium” pieejamas „Biļešu Serviss” tīklā no 28. marta 10:00. Pirmās 200 biļetes par 17 latiem, pārējās – 20, pasākuma dienā dārgāk. Biļeti ar 10% no pamatcenas var iegādāties tie, kas pie ieejas varēs uzrādīt „PESTIVALS 2013” aproci. VIP balkonā vietas pie galdiem – 45 lati.

Festivāla „Pestivals” pirmās koncertu sesijas laikā kopš 2012. gada decembra klausītāji Latvijā varēja vērot grupas „LMFAO” solista Redfoo uzstāšanos „Arēnā Rīga”, kā arī beļģu soul/funk/reggae mākslinieci Selah Sue, kas atgriezīsies Latvijā jūlija vidū festivālā „Pestivals 2013”. Savukārt 17. aprīlī „Palladium Rīga” jau izpārdotu šovu sniegs britu mūziķe Ellijas Goldingas, kuras uzstāšanos papildinās jaunais mūziķis no ASV Metjū Koma.

Foto: Alex Clare. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV